Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rocken Dogs

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2006

További képek

Biográfia: 

A műfaját tekintve leginkább Hard Rockként besorolható Rocken Dogs 2006-ban alakult Vácon, és kezdett el koncertezni.

2007-ben készítették el első, „Living Night” című demójukat angol nyelvű saját dalokkal. Ugyanebben az évben az ecseri tehetségkutató fesztiválon (melyen az akkori Hard zenekar volt a zsűri) 2. helyezést értek el.

Folyamatos koncertezés, tagcserék, valamint néhány rádió- és TV szereplés mellett 2009-ben adták ki a már magyar nyelvű dalokat tartalmazó „Hagyjatok fekve” című EP-t. Eközben a frontember Berke rövid ideig a Dirty Dance énekese is volt.

2010 tavaszán országos turnéra indultak a Rómeó Vérzik előzenekaraként.

A turnét követően újabb tagcserékre került sor: a dobos Tibi elhagyta a zenekart, utódja a korábban a zenekart már többször is kisegítő Matti lett. Így kezdték meg az első nagylemez munkálatait Győri Balázs (ex-Sugarloaf) hangmérnök segítségével a gödi Deja Vu stúdióban, ahol többek közt olyan előadók dolgoztak korábban, mint a Republic, a Sugarloaf, vagy Little G Weevil. A lemezfelvételi munkálatok közben a basszusgitáros Nimród is elhagyta a zenekart, hogy másik zenekarára, a Vendetta Inc.-re koncentráljon. Helyére hirdetés útján Guffhy került, aki új lendületet hozott a zenekarba. Így alakult ki a jelenlegi felállás: Berke - ének, gitár, Ádám – gitár, Guffhy – basszusgitár, Matti – dob. Nem kevés szerencsétlen fordulat mellett befejezték az album munkálatait, ami végül 2013 májusában jelent meg „Történjen valami…” címmel, saját kiadásban.

A lemez megjelenését az első hivatalos videoklip előzte meg 2012 karácsonyán, melyet az albumon is hallható „Fejjel a falnak” című dalukra forgatták.

2013. június 14-én a Tankcsapda és a Soproni által közösen indított pályázatnak köszönhetően a Budapest Parkban adtak egy sikeres koncertet. A pályázaton 395(!) jelentkező zenekar közül a Tankcsapda a Rocken Dogst választotta ki egyedüliként saját előzenekaruknak.

Pár héttel később a német Raygun Rebels társaságában koncerteztek szintén Budapesten.

2013 őszén saját turnéra indultak néhány vidéki város, illetve Budapest érintésével. A turné során az önálló koncertek mellett felléptek az Aurora, a Hollywood Rose és az AB/CD vendégeként is. Ezek mellett akusztikus koncerteket is adtak, melynek műsorát néhány saját daluk akusztikus átdolgozása mellett feldolgozások alkotják.

2014 februárjában Guffhy elhagyta a zenekart, hogy másik zenekarára, a Follow the Swallowra koncentráljon. A sikertelen utódkeresés, illetve a tagok egyéb elfoglaltságai miatt a zenekar bizonytalan időre leállt. Matti a Rocken Dogs-szal párhuzamosan futó CAFB-beli szereplése mellett beszállt a frissen alakult, majd rövid életűnek bizonyult Explicit zenekarba, amivel egy országos turnén vettek részt a Junkies előzenekaraként.

2015 elején Guffhy jelezte visszatérési szándékát a zenekarba, ám a hosszú kényszerszünet okozta akadályok miatt nehezen sikerült aktivizálni a bandát. A nyár folyamán viszont sikerült rendezni soraikat, és megkezdték a 2015 őszi/téli koncertek szervezését. Ennek keretében lehetőségük nyílik 11 koncerten ismét a Tankcsapda előzenekaraként fellépni, vidéki nagyvárosokban.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Berczelly Balázs "Berke"
ének
gitár
Ráczkevy Ádám
gitár
Nagy Gábor " Gaffhy"
basszusgitár
Szepesi Máté "Matti"
dob
Címkék: 
Rocken Dogs