Bejelentkezés

x
Search & Filters

Southern Comfort

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Southern Comfort 2008 április – májusában alakult Nagykaposon(SK). Az alapítók Szilvási Tibi és Vajda Jancsi voltak. Azzal a közös elhatározással hoztuk létre a bandát hogy végre olyan zenét játszhassunk, ami igazán közel áll a szívünkhöz. A kezdeti tagcserék után hamar kialakult a felállás.

A zenekar minden tagja nagyon fiatalon kezdte a zenélést különféle helyi bandákban, mellette pedig vendéglátóztunk is. A zenei ízlésünk eléggé eltérő. A zenekarból mindenki más zenét hallgat a rockon belül. Annak ellenére hogy más zenéket hallgatunk, hamar megtaláltuk azt a stílust amit mindannyian magunkénak éreztünk. Ez pedig a dögös/mocskos blues -rock. Ez csak egy irány amerre elindultunk, ezen kívül sok más zenei stílus is érződik a zenénkben: rhythm‘n‘blues, rock'n'roll, southern rock. Innen jött a névválasztás is.

A Southern Comfort egy igazi déli pia, egy New Orleans-i whisky neve is. 2008 júliusában lépett először színpadra a zenekar, kb. három közös próba után. Ettől függetlenül egy nagyon hangulatos bulit nyomtunk amely meghozta a kedvet a még komolyabb hozzáálláshoz. Azóta folyamatosan koncertezünk, megpróbálunk minél több helyen zenélni.2011. januárjában megjelent az első házi készítésű demó CD-nk, Rázd fel a véred címmel, amire nagyon jó kritikákat kaptunk a különféle zenei médiákban.

2011. novemberében második helyezettek lettünk a paksi Pop-Rock-Jazz tehetségkutatón.                                                                                                          

Ez év márciusában megnyertük a hajdúszoboszlói SzobRock tehetségkutatót.  Ami pedig a legaktuálisabb hír velünk kapcsolatban, hogy az Április 8-án végződött budapesti Pulzus tehetségkutatón második helyezést értünk el.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Vajda János
basszusgitár
ének
Binó Tibor
ének
gitár
Szilvási Tibor
billentyűsök
Kiss Flórián
dob