Bejelentkezés

x
Search & Filters

Subcortic

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2016

További képek

Biográfia: 

Ars Poetica:

"Ha az emberi létnek létezik tudatalatti szférája, akkor léteznie kell egy a tudat fölötti régiónak is. De vajon készen állunk-e arra, hogy szembenézzünk és megküzdjünk az alulról feltörő szörnyeinkkel és meghalljuk a felülről jövő intelmeket vagy pedig félelmeinktől, szorongásainktól, önzőségünktől elvakulva egyre mélyebbre süllyedünk a saját tudattalanunkba? Az inspirációink, motívációink, késztetéseink, tetteink honnan, melyik szférából fognak kivetülni a külső világunkra? Alkotásainkat leginkább ezek a kérdések inspirálják.
Zenénk az emberi tudat mélyéről, sötét oldalából tör felfelé. A dalaink által megidézett közös utunk, a legelveszettebb, legkilátástalanabb helyről indít... onnan ahol a népmeséinkben a legkisebb királyfi története kezdődik, bízva abban, hogy gondolataink, történeteink során sikerül újra és újra olyan ívet leírnunk, amely a sötétségből a világosság felé mutat. Nos, hát erre a közös útra invitálunk Téged is.

Készen állsz? Velünk tartasz?"

De hogy azok se maradjanak csalódottak, akik a száraz tényekre kíváncsiak:

A Subcortic zenekar egy székesfehérvári (dark) metál zenekar, amit 2016-ban alapított Győry Attila (gitár, dalszerző) és Horváth Dániel (ének, szövegek). A zenekarra leginkább a 90-es évek súlyosabb, dark/goth metálzenéje volt a legnagyobb hatással. A teljes felállás 2016 nyarán állt össze Kulcsár Ádám, Oláh Gergely és Tóth László érkezésével. A zenekar a kezdetektől fogva saját dalok írására helyezi a hangsúlyt. Mivel az évek során meglehetősen sok kész/félkész dal halmozódott fel Atesznél, - amik a korábbi zenekarokba nem fértek bele az eltérő stílus miatt - a bemutatkozó lemez anyaga hamar összeállt. 2017 tavaszán rögzítésre is került a 13 dalt tartalmazó Addicted To Darkness címet viselő anyag, mely a nevéhez híven kellően sötét hangvételű lett. A felvételek után egy tagcsere történt, gitáros poszton Borzas Zoli erősíti a bandát.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Horváth Dániel
ének
Borzas Zoltán
gitárok
Győry Attila
gitárok
Tóth László
basszusgitár
Kulcsár Ádám
dob
Címkék: 
subcortic