Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vesztegzár

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

Biográfia: 

A történet 2005-ben kezdődött, Komáromban. Ekkor „Spit” név alatt játszott főleg Sepultura és Moby Dick feldolgozásokat Herczeg Bálint (ének/gitár), Keszi Csaba (gitár), Akács Gergely (basszusgitár) és Monostori Ádám (dob). Néhány környékbeli koncertet követően, 2007 nyarán a formáció feloszlott.

2007 augusztusában azonban már megalakult a „Vesztegzár”, mely csupán annyiban különbözött az előző felállástól, hogy az ének/gitár posztot Fancsik „Gesztenye” István foglalta el. Zenei iránynak a - gyökerekhez hűen - thrash metál lett kitűzve. Már az ősszel sikerült színpadra állítani egy, már saját dalt is tartalmazó rövidke műsort. A zenekar lendületét nem törhette meg, hogy Gesztenye már az év végén kiszállt. 2008 elején Rózsavölgyi Tamás (gitár) érkezett a zenekarba, Keszi Csaba pedig a gitározás mellett átvállalta az énekes teendőket is. Egy dalszerzésben és koncertezésben gazdag félév következett, melyet az tört meg, hogy júniusban Keszi Csaba is kiszállt a zenekarból.

A zenekar körüli bizonytalanságot Kotroczó Róbert (ének) érkezése szűntette meg 2008 őszén. Mivel Robi csak a mikrofonért felelt, így kialakult az egygitáros felállás, mely neki is látott a koncertezésnek és a további dalszerzésnek. 2009 elején Fodor Ákos (gitár) érkezésével öttagúvá bővült a csapat, így véget is ért az egygitáros időszak. A nyár folyamán ismét változások történtek, amikor Robi helyét a „Spit”-ből már jól ismert Herczeg Bálint (itt már csak ének) vette át. Eddig a szövegekért mindig az aktuális énekes felelt, ekkortól azonban Ákos vállalta magára ezt a feladatot. A 2010-es év meglehetősen mozgalmasra sikerült. A Tatabányán megrendezésre került XV: Peron Tehetségkutató különdíjasa lett a zenekar, majd elkészült egy három dalt tartalmazó demo, mely a „Promo” nevet kapta. Október végén pedig sikerült egy nagyszerű koncertet adni a belgiumi Liége városában. A 2011 eleji koncertek zárásaként a salgótarjáni ÉTER Fesztivál tehetségkutatójának előválogatására utazott el a zenekar. A sikeres szereplés pedig továbbjutást ért. Ezt követően a zenekar és Tamás útjai elváltak, így a döntőn való megmérettetés elmaradt.

2011 júliusában Dankó Balázs érkezett Tamás helyére. Az új felállás decemberben elhatározta, hogy egy év alatt megír és rögzít egy vadonatúj dalokból álló albumot. Ennek szellemében 2012 az aktív koncertezés mellett a dalszerzéssel telt, majd ősszel Smici (Moby Dick, Bloody Roots) soproni stúdiójában rögzítésre került, és december 28-án megjelent az első nagylemez, a „Beteg világ”. A „Gyűlölet és harag” című dalhoz pedig elkészült egy stúdióklip. 2013-ban a koncertezésen túl klip készült a „Szemet szemért”, valamint a „Szilánkokra hullva” tételekhez.

2014-ben újabb változás következett be a zenekar felállásában. Herczeg Bálint énekes és a zenekar útjai több mint négy éves közös munkát követően elváltak egymástól. A megüresedett énekes posztot Hökkön Attila vette át. Höki érkezésekor már gőzerővel készültek a második nagylemez dalai, melyek rögzítésére szintén a soproni MD Stúdióban került sor 2015 tavaszán. A dalszerzés és stúdiózás időszakában visszafogottabban ugyan, de koncertezett a zenekar. A 2015 nyarára elkészült új lemez a keresztségben az Útvesztő nevet kapta, melynek kiadására 2015. szeptember 7-én került sor a Nail Records gondozásában. Az új lemezhez először a „Gyalázat” című dalhoz készült egy stúdiós munkálatokból összevágott videoklip, majd napvilágot látott a zenekar első komoly videoklipje is a „Vér nélküli forradalom” dalhoz. 2015 őszén pedig útra indulnak az új lemezzel, hogy minél több helyen élőben is bemutathassák a közönségnek.

Videók

  • Vesztegzár - Vér nélküli forradalom
  • Vesztegzár - Gyalázat
  • Vesztegzár - Gyűlölet és harag
  • Vesztegzár - Szemet szemért
  • Vesztegzár - Szilánkokra hullva
  • Vesztegzár - Az idő fogságában

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Hökkön Attila
ének
Dankó Balázs
gitár
Fodor Ákos
gitár
Akács Gergely
basszusgitár
Monostori Ádám
dob
Címkék: 
Vesztegzár