Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vision Divine

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

A banda 1998-ban alakult meg, Olaf Thorsen (az akkori Labyrinth gitárosa) szóló projektjeként.

Hamar elkezdett együttműködni Fabio Lione-val (Rhapsody), majd kiegészült Mat Stancioiu (dob), Andrew Mc Pauls (billentyű), és Andrea Tower Torricini (basszus) csatlakozásával. Ebben a felállásban adták ki első albumuk, mely nagy siker lett. Később Mat és Andrew kilép, hogy kizárólag a Labyrinthben zenéljenek. Őket felváltja Oleg Smirnoff (billentyű) és Matteo Amoroso (dob).

2003-ban, amikor a harmadik albumra kezdték el dalaikat írni, Fabio Lionénak problémái akadnak saját munkájának, és a Vision Divine-beli tevékenységinek összeegyeztetésével. Néhány hónap után barátságosan elválnak útjaik. Az új énekes Michele Luppi, egy zseniális tehetség. '98-ban végzett a Los Angeles-i V.I.T.-n (ha valaki talál erről információt, hogy mi ez pontosan, az szóljon ), és már rendelkezett jelentős tapasztalatokkal élő fellépésekről. Így végre be tudják fejezni a munkákat, és 2004 áprilisában megjelenik a Stream of Consciousness, mely egy koncepciós album.) Ez akkora siker lett, hogy 2005-ben egy koncert DVD-t is kiadnak erről.

Ezalatt Olaf keményen dolgozik a 4. albumon, és még 2005 októberében ki is jön. Ez a The Perfect Machine, és ismét egy koncepciós album, mely Timo Tolkki (Stratovarius) felügyeletével készült el. Később ismét változik a felállás, és így az új tagok: Alessio Lucatti (billentyû), Cristiano Bertocchi (basszus, a Labyrinth-ből), Alessandro Bissa (dob). Ők hozzák világra az 5. albumot, mely a The 25th Hour névre hallgat.
 

Videók

  • Vision Divine - La Vita Fugge
  • Vision Divine -The Secret Of Life
  • Vision Divine - Identities
  • Vision Divine - New Eden

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Fabio Lione
ének
Olaf Thörsen
gitár
Federico Puleri
gitár
Alessio "Tom" Lucatti
billentyűsök
Cristiano Bertocchi
basszusgitár
Alessandro "Bix" Bissa
dob