Bejelentkezés

x
Search & Filters

X-Elite

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

Biográfia: 

Először is éppen gitárost keresünk!

Az X-Elite zenekar 2007 augusztusában alakult Tatabányán, hasonló zenei ízlésű barátokból. Az együttes tagjai életkorukból adódóan a 80-as 90-es évek hard rock és metál zenéin nőttek fel és ma is az akkor népszerű zenekarok tartoznak kedvenceik közé. Többen már a 90-es évek elején-közepén játszottak különböző helyi amatőr rock zenekarokban, aztán a rockzene szeretete és a zenélni akarás 2007-ben arra sarkallta Őket, hogy egy új zenekarrá alakulva együtt töltsék szabadidejüket.

Ahogy az lenni szokott, először csak saját szórakoztatásukra tanultak meg néhány dalt a kedvenceik közül, aztán jöttek a saját ötletek. Kezdetben csak a próbákra meghívott barátok hallhatták élőben a zenekart aminek akkor még neve sem volt. A barátok és a család támogatásával 2008 tavaszán megtartották első koncertjüket X-Elite néven. A megalakulás óta több tagcsere is történt. Germuska László énekes és Pándi Ákos gitáros más elfoglaltságuk miatt elhagyni kényszerültek a zenekart, helyettük Vígh Gábor és Holchacker Tamás lépett be. A barátság az alapító tagokkal megmaradt és ha az idő engedi egy-egy közös produkció azért születik néha.

Időt és energiát nem sajnálva a csapat éjszakába nyúló rendszeresen próbáin tökéletesíti feldolgozásait, finomít a hangzásán és egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját dalok elkészítésére is melyek közül négyet már különböző koncerteken publikáltak is. A lendület továbbra is töretlen, újabbnál újabb ötletek születnek. A saját szerzemények  gyermekkoruk kedvenceire jellemző hangulatot idézik kicsit modernebb formában, a feldolgozásokat is eme nagyszerű zenekarok dalaiból választották ki .

A megalakulás óta a repertoár és a technikai felszerelés folyamatosan gyarapodik, így már önmagukat hangosítva három órás igényes műsorral lépnek színpadra.

A repertoárban a saját dalokon kívül többek között Tankcsapda, AC/DC, U2, Twisted Sister, Primal Scream, Rolling Stones, Guns & Roses, Metallica, Ugly Kid Joe, Dinamit, P-Box, The Cult, Pink Floyd, Scorpions, SingSing, Gun, Alice Cooper, The Black Crowes, Ákos, The Doors, Bon Jovi, Hobo Blues Band, Dinamit, Jimmy Hendrix, Moby Dick és Whitesnake nóták feldolgozásai szerepelnek.
 

Videók