Bejelentkezés

x
Search & Filters

Világhírű gitárosokat kísérhet Magyarország legjobb dobosa, Borlai Gergő



Óriási megtiszteltetés érte Borlai Gergőt, Magyarország egyik legjobb dobosát - ha nem a legjobbat. Felkérést kapott, hogy a Generation Axe turné amerikai állomásának utolsó 5 koncertjén ő üljön a dobok mögé. Olyan hatalmasságokat kísérhet, mint Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, vagy Nuno Bettencourt.

Nem akármilyen érzés lehet egy magyar zenész számára, ha megcsörren a mobilja, és egy olyan világsztár hívja, mint Steve Vai, aki közli vele, szeretné hogy doboljon az éppen futó turnéján, Amerikában.

 

 

Márpedig Borlai Gergővel ez történt. Az éjszaka folyamán Steve Vai hívta, aki szeret jammelni vele hasonlóan zseniális zenészekkel. Ő az egyik eszmei atyja a G3 koncert-sorozatoknak, amelyeken általában három gitár virtuóz szokott fellépni. Két hely szinte mindig stabil - ő és Joe Satriani - és mellettük mely olyan számottevő gitárosok léptek fel, mint Brian May a Queenből, vagy Nuno Bettencourt az Extreme-ből.

Most egy új sorozatot indított Generation Axe - The Night of Guitars névvel. Elképesztő gitárnyűvőket sikerült maga mellé állítani. Zakk Wylde-ot, aki korábban Ozzy Osbourne gitárosa volt, de neve egyet jelent a Black Label Society-vel. A svéd Yngwie Malmsteent, a gitárok Paganinijét, aki tökéletességre fejlesztette a komolyzenének a rockosítását. Nonu Bettencourt, aki az Extreme villámkezű pengetőse és Tosin Abasit, az Animals as Leaders vezetőjét, akinek nem elég 6 húr a gitáron, neki sokkal természetesebb 8 húron játszani.

Szóval megcsörrent Borlai Gergő mobilja, és maga Steve Vai kérte fel, hogy ezekkel a csodálatos zenészekkel együtt lépjen fel a Genetarion Axe amerikai turnéjának utolsó 5 fellépésén.

 

 

Forrás: 888.hu