Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt a Uriah Heep egykori basszusgitárosa, Trevor Bolder

A Uriah Heep basszusgitárosa, Trevor Bolder elvesztette a rák elleni küzdelmét, és 62 éves korában elhunyt.

Bolder 1976-ban csatlakozott a Heep-hez John Wetton helyére, majd 1977-ben elkészítette "Firefly" című debütáló nagylemezét a zenekarral. További három albumon játszott, mielőtt csatlakozott volna a Wishbone Ash-hez. 1983-ban visszatért a Uriah Heep-hez, és ezután az együttes minden stúdióalbumán szerepelt, beleértve a legutóbbi, 2011-ben megjelent "Into The Wild" címet viselő lemezt is.

A Uriah Heep a következő nyilatkozatot tette közzé a szomorú eseménnyel kapcsolatban:

 

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt barátunk, a nagyszerű Trevor Bolder, aki végül alul maradt a rák ellen folytatott hosszas küzdelmét követően. Trevor minden idők egyik legnagyszerűbb zenésze volt, generációjának egyik kiemelkedően nagy alakja, valamint az egyik legkiemelkedőbb, és legbefolyásosabb basszusgitáros, aki valaha is született Nagy-Britanniában. Hosszú ideig tagja volt a Uriah Heep-nek, mely meghatározta az együttes zenéjét, valamint Trevor virtuóz játéka és lelkesedése rajongók százezreit nyűgözte le szerte a világon. 1976-ban csatlakozott a bandához, és - egy rövidke időszaktól eltekintve - oszlopos tagja volt a zenekarnak, mígnem egészségi állapota miatt kénytelen volt visszavonulni idén év elején. A Heep-hez való csatlakozása előtt alapítója és örökös tagja volt David Bowie legendás Spiders From Mars-nevű zenekarának, amelynek minden fontos albumán és számtalan fellépésén szerepelt. Színpadra lépett továbbá a Wishbone Ash-sel, a Cybernauts-szal, valamint a The Rats-szel is."

A Uriah Heep gitárosa, Mick Box a következőt fűzet hozzá: "Trevor egy világszínvonalú basszusgitáros, énekes és dalszerző volt, és - ami még fontosabb - világszínvonalú barát is volt. Nagyon fog hiányozni mind a családjának és a barátoknak, mind pedig a rock rajongóinak szerte a világon. Mind megrendülten állunk."

 

 

Címkék: 
uriah heep
Trevor Bolder