Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Én megyek és teszem a dolgom! - Nem kímélem a torkom...” (Depresszió - PeCsa)

Az idén 13 éves Depresszió április 20-án adta két órás, önálló nagy koncertjét három előzenekarral, a városligeti PeCsa Music Hallban, mondhatni a szokásos helyén. A nehéz turné nyitány (Soda műtétje, a basszeros Zoli sérülése, hóhelyzet) ellenére alapos felkészülés után, kölcsönösen azt kapta a közönség és a Depi, amit vártak egymástól. Szinte tökéletes bulit.

 

 

Elsőnek a londoni magyar Sold For Evil nyitott, alig 80 ember előtt, ultra death metállal (ha van ilyen). Nem nagyon jött be a népnek a bő félóra. Én folyamatosan úgy éreztem, mintha a Doom Pc játékban üldözött lennék... Szöveg szinte nincs, csak hörgés, ordítás, darálás. Nem jöttek be, pedig nem először hallom őket. Sorry!

 

A második félóra a fehérvári Burnout-é volt. Itt már 300 körüli létszám várta a főbandát, némileg segítve a srácokat. Abszolút vállalható a Burnout zenéje, de nagykoncertben még nem érdemes gondolkodniuk. Hard rock stílus saját számokkal. Jók!

 

Harmadikként a külön vendég Cadaveres alapozott, szűk fél ház előtt. Nekik sikerült a közönséget alaposan bemelegíteni, abszolút vevő volt mindenki rá. Akár önállóan is felléphetnek, ami meg is lesz az A38-on és a Dürerben - garantált lesz közönségük! Korrekt metált kaptunk tőlük, köszi!

 


Akkor jöjjön az igazi húzó banda: A Depresszió !

 


A Pecsa erős félházon volt, kb. 1500 emberrel, a 10 évestől - 50 pluszig! Az átlag életkor 30 fölött lehetett valahol. A mai válságos időkben ez a létszám jónak mondható. Mivel a zenekar nagy ígéreteket tett a felkészülés szempontjából, kíváncsian vártam, és abszolút nem csalódtam! A Csillagok háborúja intro után olyan erős kezdést kaptunk, amilyet csak elvárhat egy rocker. A setlist vegyesen volt összerakva, igyekeztek Feriék a teljes diszkográfiát átölelni. (Öröm beszél, Ma éjjel, Utazó, Játékszabályom, Rajtad áll, Sokkold a rendszert). Utóbbinál jött a megszokott  szétválasztós - ütköztetős pogó. Hátrább is mentem, mivel vagy kevés sört ittam, vagy öregszem. Viszont így legalább sikerült hátulról a "mindenki ugrik" előzményét lefotóznom. Ha nem lett volna elég a tempó, ezután jött a "Kezdjük el!, a Mi forradalmunk, Éjszaka egyedül". Itt meglepte a crew Halász Ferit, aki egy hete töltötte be a 31. életévét. Ment a "Boldog Szülinapot!" a közönség részéről több száz torokból! Jó volt nézni, hallani! A kizökkenés után jött " A véred" ahol beindult a forgó-daráló középen. Jobb is volt hátul... Kész őrület. Egy kis "Ellensúly", énekeltetés. Nem akarok elszakadni, Lásd,  és végül a "Te vagy a szerem!

 

 


Mind hang - és fénytechnikailag betartották, amit ígértek! Fiamat is elcipeltem kultúrálódni az ő 3000 Ft-os belépőjét nem sajnáltam, kaptunk érte bőven. Az elején a majdnem tökéletest arra értettem, hogy egy kis piró a végén belefért volna... A drága sör nem rajtuk múlott. Köszönöm a Rockbooknak és a Depinek a kiváló estét! "Elég voltam mára"... Elfáradtam.

 

 

Juhász Péter
 

Címkék: 
Depresszió
Cadaveres