Bejelentkezés

x
Search & Filters

Depresszió, Csakazértis, Sunset – 2013. október 18. Debrecen, Roncsbár (beszámoló)



A debreceni Roncsbárt már nem kell bemutatni senkinek sem, ugyanis egy kollega már bemutatta a Black-Out koncert beszámolója előtt, amit itt tudtok elolvasni.

Már sötét volt, amikor a helyszínre érkeztünk, így az egész sétálóutca a Roncs felirat megvilágításától volt díszes. Nem is tétováztunk sokáig, célirányosan a kerthelységbe vetettük magunkat, ahol a korai időpont ellenére egész sokan szürcsölgették már az italukat. A zenekarok is jelen voltak már ekkor, egy gyors pacsi, puszi mindenkinek és észre sem vettük, de perceken belül már kezdődött is a budapesti Sunset zenekar koncertje. A srácokat már évekkel ezelőtt sikerült lecsekkolnom egy törökszentmiklósi fesztivál alkalmából, de ez a felállás teljesen más, mint akkor volt. A frontemberi posztra Hunyadi Zoli került, aki különleges hangszínével és mozgáskultúrájával emelte a produkció színvonalát, de a többiek mellett sem mehetünk el szó nélkül természetesen. Öt fiatal srác, akik szívből zenélnek, ezt szavak nélkül is látta az, aki megnézte a koncertjüket. Többnyire új szerzeményekkel készültek ez alkalomra, ami teljesen elnyerte a közönség tetszését.

 


Őket a Csakazértis követte a színpadon, akiket már nem kell bemutatni a rock és metál zenét kedvelők körében. Bár egy kis átalakuláson mentek keresztül, ugyanis ezennel nem öten, hanem négyen álltak a színpadra, de ez mit sem rontott a teljesítményükön. Nyolc dallal készültek a srácok, ami a már jól ismert dalok mellett (Élvezni akarom, Én irányítom, Mondd el) két új dalt is felsorakoztatott, ilyenek voltak az „Egy ponton túl” és az „Érezd” című dalok, de a nemrégiben megjelent „Kiben bízol?” sem maradhatott el. A közönség torkaszakadtából bíztatta a zenekart, amit igyekeztek meghálálni és remélhetőleg senki sem távozott elégedettség nélkül.

 



Végül, a főzenekar ideje is eljött. Közel másfél órán keresztül izzadt együtt a rajongótábor és a banda. Kezdésként egy 2010-es klipes nóta került terítékre, ami a Nincs jobb kor címet viseli, majd  a bő egy órában az új dalok mellett a régiek is helyet kaptak, ilyen volt például a „Hullák és fegyverek” 2000-ből, a , „Lásd!” két évvel későbbről, 2002-ből vagy a „Sokkold a rendszert!” szintén az ezredfordulóról. De nem maradhatott el a Félig ösztönlény sem a Még1X maxiról a 2006-os évből. A közönség láthatóan és hallhatóan is beérezte eme szerzeményeket, éppúgy, mint a napokban debütált Csak a zene és Valami készül újdonságokat.

 

Depresszió - Csak a zene

 

 

Ezen az állomáson az „Öröm beszél”-t a srácokból, hisz „Ma éjjel”, „Egymás iránt” sokkolták a rendszert. Nagy Dávid a koncert végén azt is elárulta, hogy a koncert közepén eljátszott új videoklipes dal, megosztó a közönség szerint, mert a szövegnek nincs túlzott mondanivalója, a lényeg, hogy mindenki pörögjön, érezze jól magát, és a Roncsbárba érkezők jól vették a lapot.

Halász Feri a koncert közben többször is említette, mennyire szeretnek Debrecenben fellépni, a közönségnek sikerült ismét bebizonyítani, hogy az ország második legnagyobb városában igenis érdemes koncerteket szervezni, mert az utolsó dal után sem akartak elszakadni a zenekartól és hangos kántálással bíztatták még egy dal eljátszására, amit csak azok kaphattak meg, akik másnap a miskolci állomáson is részt vettek.

Majd levezetésként, többnyire a pultnál megtalálható zenészek, elengedték magukat, de ahogy zenészberkeken belül szokásvolt mondani, ami a koncert után történik, az ott is marad.

 

 

 

JAG

 
 

Címkék: 
Depresszió
Roncsbár