Bejelentkezés

x
Search & Filters

22 éve történt: a Guns N’ Roses és a Metallica közös koncertje zendülésbe fulladt



Axl Rose első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen is a kanadaiak tűrőképessége. 1992. augusztus 8-án, amikor a Guns N’ Roses és a Metallica közös turnéján a montreal-i koncerten mindkét csapat rövidített koncertet adott – egy csapat meglehetősen ideges néző úgy akarta megtorolni ezt a sértést, hogy „fellázadtak”. A zavargások mellett végül lopás, betört ablaküvegek, tüzek, számos letartóztatás, közel félmillió dolláros kár keletkezett, valamint a Guns N’ Roses-t örökre kitiltották a város olimpiai stadionjából.

A probléma a Metallica koncertjén kezdődött, amikor is James Hetfield a pirotechnikai eszközöktől súlyosan megsebesült, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

 


Sajnálatos módon a GNR koncertje közben még jobban eldurvult a helyzet. Rose temperamentumát nem kell bemutatni senkinek, röviddel a montral-i show előtt letartóztatták egy 1991-es lázongásban való részvételért. Slash figyelmeztette a montral-i Gazette-et, hogy Rose-zal problémák vannak, de azt ígérte ez nem fog a fellépés rovására menni.

A Gazette szerint a Guns N’ Roses-nak több mint két órába került, mire elkezdték a Metallica sajnálatos balesete után a koncertet, és innentől már csak lefelé volt. A New York Times szerint Rose 55 percig bírta, habár a Seattle Times 15 perccel többet adott az énekesnek. Akárhogy is, a tömeg ott állt, arra várva hogy egy jó rock koncertet hallgassanak, erre az énekes közölte, hogy „hosszú ideig ez lesz az utolsó koncertünk”, majd lesétált a színpadról. Ekkor gurult dühbe a rajongótábor.

Végül az 53 ezres tömegből mindössze körülbelül 2 ezren vettek részt a zavargásokban, és a groteszk méretű károkon kívül nem történ sokkal nagyobb tragédia, a rendőrség jól kezelte a helyzetet. A por elültével legalább három rendőr és tíz zendülő szenvedett sérüléseket, egy tucatot pedig le is tartóztattak.

 


 
Címkék: 
Guns N’ Roses
metallica