Bejelentkezés

x
Search & Filters

35 éve robbant be az AC/DC a ’Highway to Hell’-elA baljóslatú cím ellenére az 1979. augusztus 3-án megjelent ’Highway to Hell’ volt az az album, ami elindította az AC/DC azóta is töretlenül felfelé ívelő karrierjét.

Persze sok finom apróság is hozzájárult a sikerhez – az például, hogy könnyedebbre vették jól ismert AC/DC hangzást anélkül, hogy feláldozták volna a csapat rettentő nagy erejét. Mind Bon Scott dallamos rap-je, mind a banda többi tagjának erőteljes háttérvokálja kellett ahhoz, hogy olyan dalok, mint a ’Touch Too Much’, a ’Girls Got Rhythm’, a ’Shot Down In Flames’, vagy maga a címadó dal ekkora sikert arasson. Nem utolsó sorban pedig az is kellett, hogy Lange felismerje, ez nem róla szól, és hagyta kibontakozni a banda többi tagját a ’Walk All Over You’, a ’Beating Around The Bush’ és az ’If You Want Blood (You’ve Got It)’ című számokban. Ezt betetőzi, hogy mindannyian részt vettek a dalok írásában, így a maradék dalok is, mint a ’Get It Hot’, a ’Love Hungry Man’ és a ’Night Prowler’ is biztosította a ’Highway To Hell’ sikerét.

A lemez a régi rajongókat is magával ragadta, de újakat is szerzett. Azután, sajnálatos módon minden megváltozott. Bon Scott 1980 elején meghalt, de a tehetségüknek és kitartó munkájuknak köszönhetően valahogy sikerült még abban az évben a ’Back In Black’ lemezzel is sikert aratniuk.


 

Címkék: 
ac dc