Bejelentkezés

x
Search & Filters

Axl Rose a világ legjobb énekese?Egy új kutatás bebizonyította, amit a Guns N’ Roses rajongói már évek óta tudnak: Axl Rose egy meglehetősen tehetséges énekes.

Akármikor arról van szó, hogy valamit a „leg” jelzővel illetnek művészetek terén, a dolog teljesen szubjektív. De az emberek imádnak rangsorolni, nincs ez máshogyan kedvenc előadóikkal sem. A legutóbbi példa egy olyan lista kapcsán került a figyelem középpontjába, ami a legjobb énekeseket próbálja meg rangsorolni hangterjedelmük alapján – Rose öt oktávja pedig kiemelkedő helyet biztosít a sorrendben.

A felmérésen, amit a Concert Hotels készített, „napjaink nagyjait” állítják sorrendbe. Valószínűleg mindenki eltalálna egy-két szereplőt (a top 10-ben találkozhatunk Mariah Carey és Christina Aguilera nevével is), a többiek okozhatnak meglepetést. Ahogy arra a Consequence of Sound rámutat, nagyon sok rockzenész van a listán. Csak a legjobb tíz között olyan emberek, mint ugye Rose, Steven Tyler a negyedik, David Bowiea nyolcadik és Paul McCartney a kilencedik helyen.

Mind megelőzik Freddie Mercury-t (11.), John Lennon-t (13.), de még Elton John is csak a 14. Helyet szerezte meg. Eközben Roger Daltrey (17.) Bruce Springsteen előtt végzett (19.), Jim Morrison (23.) pedig kiütötte Robert Plant-et (24.). Kiderült, hogy Lou Reed és Eminem egyforma besorolást kaptak (40.), így mindketten Steven Perry (42.) előtt szerepelnek.

 


 
Címkék: 
Axl Rose
Guns N’ Roses