Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Az illúziók foglyai” - King Furia: 'Isolated By Illusions' EPkritika

Egy friss hazai formáció második kiadványa ez az 5 számos anyag, a „The End Of The Golden Age” bemutatkozást nem hallottam még (csak a „The Feast” videóklipjét láttam) de az „Isolated By Illusions” alapján talán azt lehetne mondani, hogy sötét, atmoszférikus metal a játék neve. Vannak benne kifejezetten death metal-os megoldások, ami némi aprításban és durva hörgések formájában jelenik meg, valahol pedig sludge-os, black-es elemek vegyülnek a deathcore-os részekkel. Nehéz körülírni és nem is akarom, a lényeg, hogy a végeredmény egyben van. 
 
 
Az EP (intro plusz 4 track) nagy részén végig a lassúság és középtempó dominál, az 5 tagot számláló csapat igyekezett változatos zenét írni, sőt, valahol (hallhatóan) a könnyen befogadhatóság is érezhető, vagyis senki ne számítson olyan könyörtelen stíluselemekre, mint amiből például felépül egy Morbid Angel vagy Napalm Death dal. Leginkább a hibrid dark metal jelzővel tudnám illetni őket, de korai lenne ezt még kijelenteni, mivel egy nagylemez képében könnyebben megmutatná az igazi arcát a brigád. Húzós, feszes groove-okban nem szenvedünk hiányt az biztos. Ha olyan dalokat tudtak írni, mint pl. a „Dark Sun Rising” vagy a „May It Shine Forever” akkor aggodalomra semmi ok, ugyanis van potenciál bennük, csak elő kell hozni és meg kell mutatni. Az említett dal amúgy kifejezetten ragadós, benne marad a hallójáratokban, jók a riffek, el van találva, a „May It Shine Forever” pedig személyes kedvencem lett. 
 
 
Hangzásában kidolgozott munkát kapunk, arányos, dögös, nincs túlpolírozva, élőben biztos apríthat a csapat, remélem hamarosan lesz majd szerencsém hozzájuk. A dobmunka patent (Bodor Marcell), szépen dohog a basszus (Létai Péter), záporoznak a riffek (Deér Gábor és Huszti Gábor) es mindezek tetejébe pedig black/death metal vokálok sorozását kapjuk (Sütő Gábor). 
 
Annyit szeretnék még hozzáfűzni (amellett, hogy teljesen elégedett vagyok a hallott muzsikával és teljesítménnyel) hogyha debüt albumban gondolkoznak a fiúk, akkor egy ízléses logóval ellátott ütős frontborítóba csomagolt anyaggal, sokkal nagyobbat fog detonálni a lemezük. A sound, a belső tartalom és a zenei irány már megvan, csak a külcsínyen kell izmosítani egy kicsit.
 
A King Furia elérhetőségei: Facebook, Bandcamp
 
 
Lupus Canis