Bejelentkezés

x
Search & Filters

Azonnal beindul a fejrázás a hamarosan Budapesten koncertező Equilibrium új albumára: 'Armageddon' lemezkritika

Az Equilibrium nem egy tipikus folk metal csapat. Mindig is jóval több volt annál. A csapat a jubileumi ötödik albumhoz érkezett, amely immár a negyedik a Nuclear Blast égisze alatt készült lemezeik sorában. René Berthiaume és zenésztársai pedig ezúttal is szintet léptek. Az Armageddonon abszolút tetten érhetők a tipikus folk metalos stílusjegyek, mint például a csaták és a háborúk témaköre, intenzitását és komolyságát tekintve a lemez messze kimagaslik a hasonszőrű alkotások közül. Az előző korongokhoz hasonlóan a szövegek nagy része ezúttal is német nyelven hallható, ami csak még keményebbé teszi Robert "Robse" Dahn brutális orgánumát, akinek hörgései különösen fenyegetően és ijesztően hatnak a nyelvválasztás miatt.

 

 

Az Armageddon a Sehnsucht (Nosztalgia) című tétellel indul, amelyben lendületes dobtéma és billentyűs futamok alapozzák meg a hangulatot. Az Erwachen is ezt a vonalat követi egy kis európai szintipoppal nyakon öntve, így szinte már egy metaldiszkóban érezhetjük magunkat. Ez a hangzásvilág egyébként az egész lemezre jellemző, a zenekar pedig végig tökéletes arányban keveri a bonyolult gitártémákat, a dobot, a basszust, a billentyűket és a furulyás aláfestéseket.

 

 

A sok keménykedés és komolykodás mellé azonban egy kis humort sem volt rest becsempészni a zenekar, ráadásul az angol nyelvű Born To Be Epic a lemez egyik legjobb dala, amely szinte pontosan a korong közepén következik és nyújt egy kis "fellélegzést". A mennydörgő dob, a feszes gitártémák és a hangsúlyos billentyűs megoldások helyét hirtelen teljesen átveszi a szintis hangulat, ami egy igazán ütős, fülbemászó nótát eredményez.

 

 

Az Equilibrium új, 11 számos albuma bővelkedik emlékezetes, azonnal betapadó dallamokban, amelyekre önkéntelenül is beindul a fejrázás, a lábdobolás és a ritmusra mozgás, mintha egy európai progresszív trance bulin lennénk. És a legjobb: mindez gond nélkül megfér egymás mellett.

 

 

A lemezbemutató turnénak szerencsére budapesti állomása is lesz. Ha lemaradtál a Rockmaratonos fellépésükről, esetleg újra megnéznéd, szeptemberben a Barbában a helyed!

A turné állandó vendége lesz a holland folk / viking metal csapat, a Hedievolk és a német folk alakulat, a Finsterforst.

A szcéna és a buli hazai képviselője a Kylfingar.

Menetrend:

Kapunyitás: 18:00
Kylfingar: 18:30 - 19:00
Finsterforst: 19:20 - 19:55
Heidevolk: 20:15 - 21:05
Equilibrium: 21:35 - 23:05

Jegyek:

Szeptember 25-ig 4999 Ft
Szeptember 26-tól és a helyszínen 5999 Ft

Facebook esemény itt!