Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dave Gahan sok rockzenekartól hallotta, hogy a Depeche Mode nagy hatással volt rájuk



Március 24-én jelent meg a Depeche Mode 'Momento Mori' című új albuma, az első lemezük az alapító billentyűs, Andy Fletcher halála óta. A csapat zenéjét nehéz bekategorizálni, de az biztos, hogy számos rockzenekarra is hatással voltak, ami Dave Gahan szerint elsősorban a korai időszakukat jellemző hozzáállásuknak köszönhető.
 
"Az első albumunk (az 1981-es Speak & Spell) megjelenése előtt már játszottunk angliai klubokban és igyekeztünk minél több helyen fellépni. Közben szerencsére megismerkedtünk Daniel Miller-rel, aki rengeteget segített nekünk: ő lett a lemez producere és a stúdióban használt felszerelésünk egy részét is ő vásárolta. Egyébként a mai napig velünk van, és továbbra is a lehető legnagyobb profizmussal végzi a munkáját. Az biztos, hogy nélküle nem éltük volna túl a kezdeti időszakot.
 
Sok rockzenekartól hallottam, hogy nagy hatással voltunk rájuk, ami természetesen igazán hízelgő és megtisztelő, de szerintem elsősorban annak tudható be, hogy a semmiből felépítettünk egy markáns arculattal rendelkező zenekart Daniel segítségével. Nem volt semmiféle papírunk vagy nagykiadós szerződésünk, ami akkoriban kész öngyilkosságnak tűnt, mivel szinte mindenki hét albumra írt alá valahova, de mi túl naivak voltunk az ilyesmihez és nem is láttunk annyira előre a jövőbe."
 
 
A Depeche Mode július 28-án a Puskás Arénában lép fel.
 
A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon kaphatók. A koncertre a normál belépők mellett különböző VIP csomagok is megvásárolhatók.