Bejelentkezés

x
Search & Filters

David Lee Rothnak köszönhető Van Halen „Live: Right Here, Right Now” lemeze?A „For Unlawful Carnal Knowledge” 1991-es megjelenését követően Van Halen belevágott egy világ körüli turnéba, aminek következtében az amúgy is a legnagyobbak közt számon tartott zenekar hihetetlenül sikeres lett az évtizedben. Magyarul nem volt rossz az időzítés egy koncertalbum kiadásához, ami meg is történt 1993-ban, a „Live: Right Here, Right Now” képében. Egy új jelentés szerint viszont elképzelhető, hogy meg se született volna a lemez, ha nincs David Lee Roth.

A friss információk azt sugallják, hogy a lemez egy per elkerülése végett jelent meg, amit David kívánt Van Halen nyakába akasztani, Lee Roth ugyanis elő szeretett volna rukkolni kiadójuknál, a Warnernél egy best-of válogatással, amin a legjobb dalai lettek volna, köztük jó pár Van Halen nóta.

Az ötlet nem igazán tetszett a csapatnak – vagy a menedzserüknek, Ed Lefflernek, aki elment a kiadóhoz, és azzal érvelt, hogy egy Roth-középpontú anyag visszavetné a csapat 1985 óta tartó lendületét. Amikor felvetődött, hogy az akkori énekessel, Sammy Hagarral újravegyék a dalokat, akkor mondta Leffler, hogy ez maximum egy koncertalbum keretén belül lehetséges, és végül ez vezetett a „Live: Right Here, Right Now” megszületéséhez.

Természetesen a végeredmény némiképp súlyosabb lett Hagarral, mint ahogy azt a Warner vezetői várták. Végül csak egy maroknyi, eredetileg Roth-al készült dal került a lemezre: ‘Ain’t Talkin’ ‘Bout Love,’ ‘Panama,’ ‘Jump,’ a zenekar Kinks feldolgozása, a ‘You Really Got Me’ illetve a ‘Cabo Wabo.’ Mindez nem volt kihatással az értékesítésre, ugyanis csak az Egyesült államokban 2,5 millió példány talált gazdára az albumból.

A sors iróniája, hogy a válogatás, amit Roth szeretett volna, pár év múlva megjelent.

 

Van Halen - Right Here Right Now (Full Concert)

 

Címkék: 
David Lee Roth
Van Halen