Bejelentkezés

x
Search & Filters

Deathstars - Október 20-án az A38 hajón lép fel a svéd glam-goth-metál brigádA közel másfél évtizede működő Deathstars a skandináv metál egyik legismertebb és legjellegzetesebb formációja, hatalmas rajongótáborral és összetéveszthetetlen stílussal. A Budapesten három éve a Rammstein előzenekaraként, tavalyelőtt pedig headlinerként fellépő zenekar monumentális riffekkel, a – művésznevét a jelenleg regnáló svéd királyi házról választó – énekes, „Bernadotte Korbácsnok” jellegzetes énekhangjával, intenzív színpadi akcióval, látványos díszletekkel és jelmezekkel operáló Deathstars az elmúlt hónapokban jelentős átalakuláson ment át. A pár évvel ezelőtti doboscsere után nemrég korábbi gitárosától is megvált az így négytagúra fogyatkozott együttes, ami két évvel ezelőtti „best of” albuma – és az azon szereplő egyetlen új dal, egyben megasláger, a Metal – után idén jelenteti meg új sorlemezét. Az egyelőre cím nélküli lemezt eredetileg 2014 februárjára ígérték, ám a megjelenés csúszik egy keveset – ezért az idei, Claws Through Europe című turnét is el kellett halasztani, de az ennek köszönhetően ki is bővült, így került Budapest az állomások közé.

A Deathstars jellegzetes, nagyívű, gyakran hatalmas szintiszőnyegekkel, gigantikus gitárriffekkel megtámogatott témái, maszkjai sokat merítenek a glam és a goth klasszikusaitól. A svéd zenekart nézve nehéz nem Alice Cooperre, Marilyn Mansonra (vagy akár a Kissre) gondolni. Ennek ellenére a Deathstars a glam-metál új hullámának markáns és eredeti képviselője, nem véletlenül szerződtette le a legnagyobb és legismertebb metál-kiadó, a Nuclear Blast.

Régi ismerőst köszönthetünk tehát ismét Budapesten, teljesen új koncertprogrammal, megváltozott tagsággal, új albummal, és az A38 Hajó szokásosan kiváló hangtechnikájával.

 

Deathstars - Death Dies Hard

 


A zenekar tagjai:

Andreas Bergh (Whiplasher Bernadotte): ének
Emil Nödtveidt (Nightmare Industries): gitár, billentyűsök
Jonas Kangur (Skinny Disco): basszusgitár
Oscar Leander (Vice): dob

Lemezek:

Deathstars 2014
Night Electric Night 2009
Termination Bliss 2006
Synthetic Generation 2003

Hivatalos honlap
http://www.deathstars.net/

Facebook
https://www.facebook.com/deathstars

Deathstars (S) - Claws Through Europe Tour 2014

2014. október 20., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Belépő: 4900 Ft, elővételben: 3900 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

 


 

Címkék: 
Deathstars