Bejelentkezés

x
Search & Filters

Def Leppard - 28 éve lépett újra színpadra Rick Allen dobos súlyos balesete után

1986. augusztus 16-án lépett színpadra súlyos balesete után először a Def Leppard dobos Rick Allen, és a rajongók megbizonyosodtak róla, hogy a zenekar ugyan olyan átütő erővel zenél,mint előtte.

1984. december 31-én Rick Allen autóbalesetet szenvedett egy vidéki angol úton, melynek következtében elveszítette bal karját. Bár az orvosok mindent megpróbáltak, hogy ismét rögzítsék a végtagot, végül amputálni kellett azt. A jobb kezét csúnyán eltörte, így egy tartós fizikai rehabilitáció elé nézett. Egy rövid ideig kétségei voltak a zenekarba való visszatéréséről, azonban Allen nem adta fel, bár ehhez társai segítségére is szükség volt.

„A kórházban rengeteg zenét hallgattam, de mivel a jobb kezem eltört a lábammal koordináltam mindent. Ekkor jöttem rá, hogy a dobolás is menni fog, ha meggyógyul a jobb karom. Ezek az apró dolgok segítettek nekem, hogy ne adjam fel. Pszichikai szempontból rengeteget jelentettek és a srácok is bizonygatták, hogy igen is meg tudom csinálni. Újra fogok dobolni.”

 


 
Címkék: 
Rick Allen
Def Leppard