Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy igazi best of programmal tért vissza a Depresszió a Barba NegrábaDepresszió, Down For Whatever – 2021. 06. 18., Barba Negra
 
A koronavírus miatti szünet minden zenekarnak alaposan betett, de azoknak különösen is, akik éppen kerek jubileumot ünnepeltek volna 2020-ban. Ez történt a Depresszióval is, hiszen Halász Feriék pont tavaly tartották volna a 20 éves fennállásukat megünneplő turnét, amit az ismert okok miatt sajnos el kellett halasztani, de a banda lendületét ez sem törte meg és most talán egy minden korábbinál nagyobb bulival tértek vissza a Barba Negrába.
 
Vendégként a Down For Whatever alapozta meg a hangulatot, akiknek nemrég még A Dalban drukkolhattunk, amelyben egészen az elődöntőig jutottak, elsősorban a közönség támogatásának köszönhetően. A fiúk nemrég a koncertezéshez is visszatérhettek egy nagyszabású önálló Akváriumos bulival, de a Barba Negrában is rendszeres fellépőnek számítanak már Diószegi Kikiék, akik ezúttal is otthonosan mozogtak a színpadon és fűtötték be még jobban az estét az egyébként is perzselő hőségben. Természetesen nem maradhatott ki A Dalból is ismert Zuhanás, valamint a többi jól ismert DFW-himnusz sem, ráadásul az is kiderült, hogy hamarosan ismét ugyanitt csíphetjük majd el a bandát, méghozzá a Hooligans vendégeként, ami igazán izgalmas párosításnak ígérkezik.
 
 
Egy rossz szóviccel élve, ha már az elmúlt időszak elég depressziósan telt a többség számára, ki más vethetett volna véget ennek a nyomott hangulatnak, mint maga a Depresszió, és a zenekar ennek megfelelően már az első perctől kezdve maximális fordulatszámra kapcsolt a közönséggel együtt. Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a csapat nagy hangsúlyt fektet a látványvilágra is, de ezúttal mintha még a szokottnál is nagyobb és impozánsabb színpadképpel és még több pirotechnikával tankoltak volna fel.
 
Nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi best of programmal készült a Depi erre az estére, amelyből természetesen nem hiányozhattak az olyan klasszikusok, mint a Nem akarok elszakadni, a Lásd, A mi forradalmunk és a Csak a zene, a legnagyobb tombolás azonban a Néha alatt történt, amikor is Feri irányításával az egész közönség egy emberként guggolt le, majd ugrott fel, egyfajta „energiafröccsként”, ahogy a frontember találóan nevezte a mutatványt, de ezenkívül is szinte végig ment a pogo az első sorokban és intenzív fejrázásban sem volt hiány.
 
 
Nem titok, hogy júliusban egy új válogatáslemezzel jelentkezik a zenekar, amelyről már megismerkedhettünk a címadóvá vált Életfogytiggal, amit most élőben is meghallgathattunk. Ezen kívül még egy új dal lesz az albumon, valamint nem kevesebb, mint 15 nóta remaszterizált verziója is felkerül rá, így minden bizonnyal méltón összegzi majd a csapat első húsz évét. A banda szempontjából pedig más izgalom is akadt, hiszen Kovács Zoli basszusgitáros éppen kislánya születését várta, aki a koncertről ugyan még „lemaradt”, de másnap rendben megérkezett, így ezúton is gratulálunk az egész családnak!
 
A már említett és szinte kötelezőnek nevezhető közönségkedvencek mellett néhány meglepetés is előkerült az estén – talán arra utalva, hogy ezek is felkerültek a válogatásalbumra – így elhangzott többek közt a Kettőből egy és a Védem az igazam is. A koncert végén Feri óvatosan fogalmazott a jövővel kapcsolatban, de annyi azért kiderül, hogy tervben van egy nagy jubileumi buli valamikor a lemez megjelenését követően.
 
A Depresszió szokás szerint nagyszerű hangulatot teremtett, sőt, még rá is tett egy-két lapáttal a korábbiakra, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy eddig ez volt a nyár egyik legnagyobb bulija, aminek a mércéjét nem lesz könnyű bárkinek is megugrania.
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Depresszió – további képekért klikk ide