Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eleven koncertbeszámoló - Kazincbarcika, Diamond Club 2014.05.10



Az Eleven zenekar 1999-ben alakult Kazincbarcikán. Az évek során több tagcserén is átestek, egyedüli állandó tag Sándor Pali – ének. Rajta kívül Görcsös Szabi – gitáron (ő volt már tagja a zenekarnak, azt hiszem alapító tag is, de erre nem mernék mérget venni) Nyíri Szabolcs – basszus és Várnai Attila – dob alkotják jelenleg a csapatot.  Alig egy hónapja, a Nomad zenekar társaságában játszottak itt a Diamond Clubban, mintegy kedvcsinálóként a mostani koncerthez. Az akkori beszámolót itt olvashatjátok.

A koncert apropójaként Sándor Pali születésnapja szolgált, de az Elevenéknek nem is igazán kell apropó. A nyár folyamán számos bulit szoktak abszolválni Barcikaszerte és a környéken. Szinte állandó szereplői közeli motoros fesztiváloknak. A könnyed, laza, elsőre befogadható R ’n R zenéjüknek köszönhetően népszerű csapata a térségnek. Többször hasonlítottam már őket a Hooligans-hez és a Machine Mouse-hoz, és ez most sincs másképp. Meggyőződésem, hogy ha ők is pestiek lennének, hasonló népszerűségnek örvendenének. Mint írtam, itt helyben nagyon népszerűek. A mostani koncertre is szépszámú nézősereg gyűlt össze a „bedolgozásos” szombati nap ellenére is. Minden adott volt hát, hogy egy jó hangulatú koncert vegye kezdetét. Előzenekar nem volt, így az Elevenéknek egyedül kellett elvinniük az estet. Ez nem okozott problémát, hiszen 15 év dalterméséből lehetett választaniuk. Az Indul a géppel indult a buli is. Jó kis motoros nóta. Dallama, -mint ahogy a többi Eleven szerzeménynek is- hamar megragad az ember fejében.

 


Mivel ez már egy régebbi szerzemény a nézők kórusban éneklik is a reffrént. A Rázd méggel és a Boogie-val indultunk a Csúcsra fel, hogy aztán ott a Come Togethert énekeljük együtt. Aztán jött a Nem elég, ami stílusosabb lehetne a koncert végén. Persze jó, hogy nem volt elég, hiszen a még a buli elején tartottunk. A hangulatra nem lehetett panasz, olyannyira nem, hogy Görcsös Szabi – aki nevével ellentétben, lazán nyomja a „rakkenrollt”- többször is lejött a közönség közé gitározni. Szabi Igazi Rock And Roll Star alkat a maga Zak Wylde fazonjával. Egyaránt játszottak régi és olyan újabb szerzeményeket is, mint a Tündérkert és Kékfény. És persze nem maradhattak ki az elmaradhatatlan feldolgozások sem, mint a Roxette –Sleeping In My Car-ja. A koncert végére olyannyira emelkedett lett a hangulat, hogy Pali még az ingjétől is megszabadult, a közönség pedig nem akarta őket leengedni a színpadról. Ráadásként eljátszották még a Miért hagytál el című érzelgősebb nótát, az Engedd, hogy éljek-et, a Hooligans-től a Várok rád-ot és a Fény-t.

A végén Palit még egy szülinapi tortával is megörvendeztették. Ismét egy remek estén vagyunk túl a Diamond Clubban. Aki kimaradt, lemaradt.

Set list:

01. Indul a gép
02. Rázd még
03. Boogie
04. A csúcsra fel
05. Come Together
06. Nem elég
07. Rock And Roll Star
08. Tündér kert
09. Élvezd még
10. Mary Poppins
11. Kék Fény
12. Sleeping In My Car
13. Miért hagytál el
14. Engedd, hogy éljek
15. Várok rád
16. A fény

Aki szereti a Hooligans zenéjét, annak melegen ajánlom a csapatot.

Itt találtok rájuk: https://www.facebook.com/pages/Eleven/262993833831867

 



Bodzilla/Bej
 

Címkék: 
Eleven