Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nomad I. éves szülinapi + Eleven koncertbeszámoló - Kazincbarcika, Diamond Club, 2014.04.12



A fent említett cím egy kis magyarázatra szorul azok számára, akik már régóta ismerik a Nomad-ot, hiszen a zenekar története 2004-re nyúlik vissza. Akkor alapította a csapatot Jánosi „Cicó” Szabolcs és Fodor Zoli, akik korábban a The Bedlam nevű, a maga idejében nagy népszerűségnek örvendő csapat tagjai voltak. Hogy mitől 1 éves az évforduló? Hát attól, hogy miután Fodor Zoli az első album -a Végálom…- megjelenése után nem sokkal külföldre távozott, az akkori csapat is szétszéledt. Innentől egy hosszabb szünet következett a zenekar történetében. Majd ezt követően tavaly év elején rukkolt elő Cicó az új felállással, melynek tagjai az egykori The Bedlam dobos Újvári Peti, basszusgitáron Nagy Levente,(akit a Neck Sprain-ből ismerhetünk) és Juhász Marci énekes. Az újjáalakulásról bővebben itt olvashattok.

Szóval a koncert apropója az új felállás egy éves évfordulója volt. Már önmagában a Nomad is jókora tömeget képes bevonzani a Diamondba,nem elsősorban a kazincbarcikai gyökereinek köszönhetően.Plusz az est vendégzenekara a helyi Eleven zenekar volt, akik szintén nagy népszerűségnek örvendenek, így hát borítékolható volt a közel teltház és a jó hangulat.

Mint említettem, a vendégzenekar a méltán népszerű Eleven volt,  akikegy hónap múlva ugyanitt egy önálló bulit is fognak nyomni, akkor majd részletesebben írunk róluk. Az Eleven zenekar is egy kisebb szünet és tagcserék után tavaly tért vissza a koncertek körforgásba. Majd Sándor Pali énekes sajnálatos sérülése miatt lemondani kényszerültek az év végi bulijukat. Azóta ez volt az első fellépésük. Elevenék a maguk laza kis party R’n R muzsikájukkal kitűnő alapozást nyújtottak az estéhez. Rögtön egy pörgős dallal az Indul a Géppelkezdtek, majd egy kicsit visszavettek és eljátszották a Csúcsra fel-t. Aztán egy Beatles dallal, a Come Together-el erősítettek, ami az egyetlen feldolgozás nóta volt az este. Aztán jöttek a pörgősebb régi és új dalok, mint a Rázd még, Nem elég, Rock ’n Roll Star, Tüdérkert, Kékfény, majd a végére a Miért hagytál el és a Fény. Bár Pali a koncert elején azt mondta a sérülése miatt ne várjuk tőle a megszokott ugra-bugrálást, azért a jó hangulatnak köszönhetően azért csak rászánta magát olykor.  Remek kis trailere volt ez a május 10-i önálló koncertjünek.

 

Eleven

 


Cicóék nem bíztak semmit a véletlenre, kezdésnek rögtön odadörrentették a legutóbbi klipnótát a Ne félj-t, ami dinamikájával és könnyen megjegyezhető, jól énekelhető refrénjével, rögtön tovább is pörgette a hangulatot. Utána sem adták lejjebb szintén egy Youtube-on elérhető dal, az Ajtó a mennybe következett, majd szintén egy új szerzemény a Tettre kész. A következő Oly csendes, Csak egy függöny, 35 hármas blokkon kívül az egész programot az új dalokra építették. Nyílván az új nóták jobban fekszenek Marcinak. Már a tavalyi bemutatkozó koncerten is látszott, hogy nagyon egyben van a csapat, hiszen sokat próbált profi zenészekről van szó, de mostanra teljesen összeértek. Marcinak is jól áll a frontember szerep. Nem mennék bele a Fodi-val való összehasonlításba, mert két különböző egyéniségről van szó. Fodor Zoli a régi dalok hangulatának volt a kiváló arca, Marci pedig az újakénak, és ez így is van rendjén.

 

Nomad

 

Visszatérve a koncerthez, innentől már csak új számokat hallhattunk. Volt köztük, amit már tavaly is játszottak, mint pl. a Mammon ország, vagy az Mr2 akusztik-ból ismerős Kimondhatatlan. De volt számomra teljesen új is, mint a Légy jó!, Találnom kell…, Maradj még. Lehet, hogy a pesti közönségnek már ezek sem újak, hiszen ott többet pörög a zenekar a klubokban és talán már itt is játszották őket a Diamondban Karácsonykor, de arról a koncertről sajnos lemaradtam. Viszont az új nóták egytől-egyig fogósak, már az első hallgatáskor is megmozdítják az embert. Marci is kiválóan vezényli le a koncertet és hát Cicó gitárjátékát is élvezet hallgatni. A kiváló hangulatú koncert végére 2 szülinapi tortát is bezsebelhetett a zenekar, és mivel is lehetett volna jobban zárni a programot, mint az új felállás első nyilvánosságra hozott szerzeményével az Engedd, hogy még egyszer-rel.

 


A remek este végén, bárki lakmározhatott a pultnál elhelyezett tortából. A koncert előtt beszélgettem Cicó-val, aki elárulta, hogy javában folynak a lemez felvételei, és az album megjelenést őszre időzítik, amikor is országjárásra indulnak a Kowalsky meg a Vegával. Addig is hallgassátok a Youtube-on fellelhető klipeket, szöveges videókat, és csípjétek el őket valamelyik klub illetve fesztivál fellépesen.

Nomad: https://www.facebook.com/nomadzenekar?fref=ts

Eleven: https://www.facebook.com/pages/Eleven/262993833831867?ref=profile

Bodzilla/Bej
 

Címkék: 
Diamond Club
Nomad
Eleven