Bejelentkezés

x
Search & Filters

Irtsunk erdőt a Lumberjack Commando-val! ’The Heritage’ EP (lemezkritika)

Január végén adta ki második, ’The Heritage’ című kislemezét a nagykanizsai favágó brigád, a Lumberjack Commando. Az első, szintén 4 dalt tartalmazó EP, a ’The Bad Memories Lodge’ 2013 áprilisában jelent meg. A ’The Heritage’ stílusában nem tér el a debütáló anyagtól, maradt a sludge-os groove-os vonal, azonban azt érzem, egy súlyosabb, döngölősebb, mégis kiforrottabb anyagot tártak elénk a srácok. Az első EP hallatán is leesett az állam, bejöttek a dalok, de az új koronggal felülmúlta az elvárásaimat a csapat.

A lemez első dala a ’War’, mely olyan szinten húz, mint egy kamion. Egy elég gitárcentrikus és riffcentrikus nótáról beszélünk, melyben erősen érezhető az összhang a két axeman, Péter Tamás és Jánosi Péter között. Ha már itt vagyunk, a legnagyobb fejlődést mégis az énekes Kun Ádámnál vettem észre. Az ének színesebb lett az egész lemezen, így még változatosabb lett az egész korong. A ’War’ pedig egy nagyon jól eltalált bevezető dal lett.

 


A háború után jön a lassú gyilkos, a ’Lunar Journey’, tempóját tekintve visszafogottabb, de annál nagyobb erő rejlik a dalban. Ebben a darabban muszáj megemlítenem a hihetetlen precíz munkát végző ritmusszekciót is. Nagyon bejön a duruzsoló basszusgitár és a dob is remekül húz.

 


A ’Helpless Rage’ mintha valami pokoli szörnyeteget szabadítottak volna az emberiségre. Ezeket a dalokat szoktam a „Húúú ez de gonosz” jelzővel illetni. Egy igazi, velejéig érett, tököt letépő groove metal nótát toltak az arcunkba a srácok.
 

 

Az utolsó ’The Red Code’ a személyes kedvencem. Mind az ének dallam, mind a zenei melódiák azonnal betaláltak nálam. Tetszik, ahogy felépül az egész dal, az elején kitart a gitár és szépen, a kellő pillanatban belép a ritmusszekció egy olyan remekül megírt alapriffel ami azonnal különlegessé tette számomra a nótát.

 


Maximálisat nyújtott a zenekar, ezért maximális pontot érdemelnek. Amikor meghallgattam az első lemezt rettenetesen tetszett és kíváncsi, voltam, mit hoz a jövő, és örülök, hogy pozitívumokban gazdag kritikát írhattam róluk. Ajánlom mindenkinek a kanizsai Lumberjack Commando zenéit. Csak így tovább!

Mocsok
Címkék: 
Lumberjack Commando