Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jimi Hendrix rejtélyes halála



1970. szeptember 18-án, mindössze 27 évesen hunyt el minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosa, Jimi Hendrix. A legelterjedtebb verzió szerint a zenész halálát túladagolás okozta, amelynek következtében megfulladt a saját hányásától, sokan azonban a mai napig vitatják ezt.
 
Hendrix egykori turnémenedzsere, James "Tappy" Wright szerint a gitáros menedzsere, Mike Jeffrey állt a háttérben, aki felbérelte egy banda tagjait, hogy törjenek be Jimi hotelszobájába, ahol aztán nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót vetettek be vele, amire bort kellett innia, és emiatt fulladt meg.
 
Az is elterjedt vélekedés a rajongók körében, hogy Hendrix szívrohamot kapott, miután barátnőjével, Monika Dannemann-nal szeretkezett, aki nem mellesleg a zenész halálának egyetlen szemtanúja volt. Dannemann-ra egyébként is sokan gyanakszanak, mivel sokszor furcsán viselkedett és gyakran ellentmondásokba keveredett saját magával az interjúi során. A nő sokáig azt állította, hogy a zenész még életben volt, amikor kihívta a mentőket, a mentőszolgálat és a rendőrség jelentése szerint azonban Jimi a kiérkezésükkor már halott volt.
 
A boncolás utáni jegyzőkönyvben az szerepelt, hogy a zenész halálát egy fulladásos roham okozta, amit a hányása váltott ki. Dannemann azt állította, hogy Hendrix kilenc Vesparax tablettát vett be, amiből mindössze egy fél volt az ajánlott mennyiség, ráadásul alkoholt is fogyasztott rá, de könnyen lehet, hogy a teljes igazság sosem fog kiderülni.