Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kirk Hammett: "a Metallica-nak sosem lesz vége, ahogy magának a zenének sem"



Kirk Hammett az American Songwriter magazinnak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy a Metallica már messze túlnőtt rajtuk és azt is elmondta, hogy a zenekarnak sosem lesz vége.
 
"Ez a zene igazi szerelem mind a négyünk részéről, és egyúttal egy nagyon erős kötelék is köztünk. A Metallica már messze túlnőtt rajtunk. Külön-külön egyikünk sem lehetne ekkora. Arra törekszünk, hogy ezt a státuszt tiszteletben tartsuk és megőrizzük. Óriási ajándék a sorstól, hogy eljutottunk idáig, ugyanakkor néha nehéz kezelni és nincs is hozzá útmutató, úgyhogy azt tesszük, amit helyesnek érzünk, és eddig ez be is vált.
 
A banda még mindig csak egyre nagyobb lesz, ami nyilván jó dolog és az a célunk, hogy valami pozitívat hozzunk ki belőle. Szeretnénk összehozni az embereket és segíteni rajtuk. Ez az egész egyáltalán nem a státuszról, az anyagiakról, vagy valamiféle szánalmas versengésről szól. Szerintem ez a kultúra legnemesebb formája, hiszen inspirál másokat és segít nekik átvészelni a nehéz napokat. Ez örökké tart. Nincs olyan, hogy valaki egyszer csak kijelenti, hogy vége a Metallica-nak. Ez olyan, mintha azt mondaná, hogy vége a zenének, az pedig sosem fog megtörténni. A zenére egyszerűen szükség van az élethez. Istenadta ajándék."