Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Kurt Cobainről szóló dokumentumfilm, a ’Montage of Heck’ „nagyrészt félrevezető kitaláció”



A Melvins frontembere, Buzz Osbourne, aki Kurt Cobain barátja volt a középiskolában, és akinek a bandája volt az előzenekar a Nirvana utolsó koncertje előtt, azt mondja, hogy a nemrég megjelent dokumentumfilm, a ’Montage of Heck’ „totális baromság”.

– Egy középiskolába jártam Kurttel, és a Nirvana többi tagjai is életem részét képezték mielőtt sikeresek lettek volna, és azután is. Ott voltam a kezdeteknél és a végén is, a legjobb, és a legrosszabb korszakban is… Az egyetlen dolog, amit senki sem ért meg Cobainnel kapcsolatban – magyarázza Osbourne egy cikkben –, az az, hogy a tréfálkozás mestere is volt.

Az egyik legkiemelkedőbb, és legtöbbet tárgyalt téma Cobain gyomorproblémái Osbourne szerint teljes kitaláció, mert Kurt elmondta neki, hogy abszolút semmi baja sincs a gyomrának, csak azért találta ki, hogy legyen kifogása, hogy miért van folyamatosan belőve. Osbourne szerint a rendszeres hányás csak a heroin miatt volt.

Osbourne ejtett pár szót Cobain özvegyéről, Courtney Love‑ról is. Szerinte amikor Courtney beszél, ott van az igazság valahol, de csak Isten tudja, hol kezdődik, és hol végződik – és valószínűleg nincs egyedül ezzel a véleményével. A Love‑val kapcsolatos viták között van az is, hogy Cobain eredetileg azért próbált öngyilkos lenni, mert a felesége azon gondolkodott, hogy megcsalja. Osbourne szerint Cobain teljesen máshogy adta elő a Courtney viselkedésével kapcsolatos történeteket.

Osbourne ízekre szedi a ’Montage of Heck’ történeteit is, például azt, mely szerint Cobain megpróbált szexelni egy túlsúlyos és értelmi fogyatékos osztálytársával, és hogy a síneken próbált volna öngyilkosságot elkövetni. Mulatságosnak tartja, hogy a film készítői szó szerint vettek mindent, amit Kurt és Cortney mondtak, és a filmet úgy foglalja össze, mint „nagyrészt félrevezető kitaláció”.