Bejelentkezés

x
Search & Filters

Leander Rising, Subliminal Merger, Enhet - Kazincbarcika, Diamond Club (beszámoló)

Ismét Kazincbracikán jártunk a Diamond Clubban. Ez a hely nemcsak a széles italválasztékával, a „jófej” személyzetével, a borsodi pénztárcához mért áraival, hanem leginkább a népszerű rockzenét játszó zenekarok felsorakoztatásával vívta ki a koncertre járók szimpátiáját. Nemrégiben volt itt a Nomad, az Ismerős Arcok, a Viharmadarak, az AB/CD… és még sorolhatnánk a hosszú listát.  De ebben a hónapban fellép még a Blues Company, a Foolberry és a The Idoru is.

Október 12-én három banda, az Enhet (Lettország), a Subliminal Merger és a Leander Rising játszott közel teltházas közönség előtt.

Elsőként a lett Enhet zenekar zúzta szét a színpadot. Túl sokat nem tudok róluk írni, mert a Leander Rising interjú miatt csak félig-meddig láttam a produkciójukat. A csapat a manapság oly népszerű metal core-ban utazik. Ennek megfelelően energikus előadásmódot láthattunk. Próbálták mozgásra késztetni a közönséget is, több-kevesebb sikerrel. Összeszokott csapat benyomását keltik, profi előadásmóddal. Kissé rövid, bő fél órás programot adtak elő.

 

Enhet - Hold Your Breat

 


Másodikként a Subliminal Merger lépett színpadra. Az Ő zenéjük is a metal core vagy méginkább a death core-ban gyökerezik, ám jóval kísérletezőbb, elektronikusabb. Sampler révén megtalálható benne egy kis dubstep, drumstep ezáltal egész érdekes a dolog. Úgy vettem észre, hogy a közönség egy része már ismerte a zenekart, sőt meg merem kockáztatni, hogy volt aki kizárólag értük jött el a Diamondba. Hatalmas lendülettel szántották végig a színpadot. Főként az énekes Tarczi Tamás, aki nemcsak, hogy jól hozta az ordítozós, hörgős részeket, de a dallamos betétek is a helyükön voltak. Ezen túlmenőleg kiváló frontember is. Remekül mozgatta és állította csatasorba a közönséget. A játszott dalokról nincs túl sok infóm, csak sejtem, hogy a nemrég megjelent Canvases dalai állhattak a középpontban, amit a Youtube-on vagy a velük készült interjúnál belinkelve végig is lehet hallgatni. Mindenesetre a srácok jól bemelegítették a közönséget  Leanderék előtt.

 

Subliminal Merger - Fight for Peace

 


Végül a Leander Rising következett. Őket már nem nagyon kell bemutatni. Rövid intro után a megszokott energiával kezdték a koncertet a Nyolcadik főbűnnel, aztán jöttek a jól ismert nóták Bennem, Két világ közt, Diamond & Coal (Csabi barátom sajnálhatja, hogy nem jött el, mert ez az ő nagy kedvence, és az utóbbi időben nem játszották sem itt Barcikán, sem a Hegyalján, Csabi nagy bánatára). Szokás szerint Leander zongora mellett énekelte el a Szomorú vasárnapot, és a Reborn-t is. Újdonságként a legújabb videoklipes Félőlényt adták elő. A másik új szám az Öngyötrő viszont kimaradt a programból. Saját számok mellett már megszokhattuk a feldolgozásokat is. A Jozzy által felvezetett Rihanna- Only Girl és a Dio klasszikus, Holy Diver Killswitch Engage féle átiratán kívül a Pantera – I’m Broken-jét játszották basszusgitár és -ezúttal- Anselmo nélkül, aminek a szólóját Jozzy és Attila ikerben játszotta el. Természetesen nem maradhatott ki a Szívidomár, és az Ördög naplója sem, csakúgy mint ahogy Veres Attila állandó grimaszolása, és vigyorgása sem. Ráadásként pedig a jött a Csak Te.

Ismét élvezetes, jó koncertet, koncerteket láthattunk, bár Leanderék alatt néha kicsit soknak éreztem a hangerőt, ami már-már az élvezhetőség határát súrolta.

 

Leander Rising - Ghost Away

 

 Bodzilla/Bej
 

Címkék: 
Leander Rising
Subliminal Merger
Enhet