Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a budapesti trap/metalban utazó NLP zenekar úk klipje: 'Pózer'



Az NLP zenekarnak március 14-én látott napvilágot a legújabb dala, amely a 'Pózer' címet kapta, és az április 1-jén 'Bordélyház' éven megjelenő nagylemezük felvezető dala. A zenekar tagjai nyilatkoztak az új dalról.
 
Holló:
 
"Írtunk egy dalt a terveinkről, a céljainkról, arról, hogy mi az, amit a zenével el szeretnénk érni. Szeretnénk sok ember előtt fellépni, szeretnénk a sikert, szeretnénk körbeturnézni az országot, viszont ehhez az kell, hogy tegyünk érte, dolgozzunk és alázattal álljunk a zenéhez! Rengeteg ember viszont azt hiszi, hogy a siker tálcán jön, legyen ez zene vagy bármi az életben. Mindenki a címlapokon akar rocksztár lenni, de lusta érte tenni… nem mennek el próbálni, nem írnak dalokat, nem gyakorolnak otthon… erről írtuk ezt a dalt. A Tankcsapdának van egy dala, a “Rock a nevem”, innen jött a szöveghez az ötlet: a sikert hozzájuk lehet mérni itthon: mindenki ismeri őket, rengeteg sláger, nagyszínpad mindenhol… ha egyszer sikerül ott tartanunk, mint ők, akkor: “leváltjuk a Tankcsapdát, a >>rock<< név helyet cserél”, ez a cél, ezért dolgozunk.
 
Tervezem, hogy egyetem után műsorvezetőként is elkezdjem kipróbálni magam és ez is adta az ötletet, hogy arról is írjunk, hogy olyan emberek ülnek mentor- vagy zsűri székben, akik valójában nem is írnak dalokat, olyanok, akik abszolút nem relevánsak. Például miért menjek el egy Dal műsorba, ahol van olyan produkció, amire minden zsűri elmondja, hogy “világszínvonal”, majd ad rá 6 pontot, közben a posztkommunizmust idéző semmilyen produkciók bekerülnek döntőbe… Nekem mai napig seb, hogy a Middletonz - Roses minden online felületen top1 volt, kommentekben is mindenki minket írt és a zsűri a top 5-be nem vitt be minket… Vicc… Engem ezek után mit zsűrizzen egy Nagy Feró vagy egy bármilyen karaoke énekes celeb egy random műsorban? A másik ilyen pedig az a fajta idősebb zenész, akit behívnak zenekaros tehetségkutatókra zsűrizni, de ez az ember 50 évesen belül egy dobozba és soha többé nem jön onnan ki…  mert dobozban gondolkodik és ezért van az (Zellert egy ilyen tehetségkutatón ismertem meg), hogy 20-ból 7 pontot kapsz hangszeres tudásra miközben be van programozva minden hangszer effektsora, a fény technika a kivetítő… Érdekes… Félreértés ne essen, mi szívesen tanulunk olyanoktól, akiknek már van 30 év tapasztalata, itt arról beszélek, amikor a zene “45 perc gitárszólót jelent”…
 
Zeller
 
"Hollóval már a régebbi zenekarainkban is tapasztaltuk, de egyébként a TikTokon is pont most volt egy mini balhé, ahol arról panaszkodott Horányi Juli, hogy senki, nem kíváncsi a zenéjére (szerinte a női előadókra nem kíváncsi senki (Holló: szerintem a siker nem abból fakad, hogy fiú vagy lány vagy, hanem, hogy érdekes-e, amit csinálsz)). Általában ilyenkor az van, hogy az első néhány próbálkozás után feladják és kapaszkodnak valami kitalált dologba, hogy miért nem sikeresek. A mi esetünkben pedig még hibáztatva is voltunk, hogy mi folyamatosan alkotnánk, ők meg lemaradnak…  persze sose jelennek meg a stúdióban, vagy nem áldoznak rá. Wannabe effectus (Egyébként van is egy ilyen c. dal a lemezen, hogy Wannabe. (Haha))
 
Nem gondolom, hogy hittérítő moralista lennék vagy ilyesmi, de sokszor rúgtak belénk azért, mert lelkesek voltunk és ezek néha hülyének is néznek, mert álmodozunk és nem csőlátással állunk hozzá a dolgokhoz, amiket szeretünk. 
 
Én nagyon hiányolom az emberekből azt a fajta rajongást, amiben mi vagyunk."
 
A zenekar tagjai:
 
Fehér Holló (ének)
Kovács Zoltán (Zeller) (ének)
Rosta Márk (dob)
Streer Dániel (gitár)
 
Az NLP a Hundred Sins vendégeként mutatja be új dalát április 1-jén, az A38 hajón. Facebook esemény itt!
 
 
A budapesti No Last Page 2022 óta NLP néven működik. A zenekar alapító tagja Zeller (Kovács Zoltán), Streer Dániellel, Rosta Márkkal – aki 10 éve a Budapest Park számos zenei produkció média anyagaiért felelős – és a Farm VIP 2 győzteseként is ismert Fehér Hollóval – aki már többször képviselte Magyarországot nemzetközi szinten mint zenei producer és dalszerző – alkotja az NLP formációt. Itthon egyedülállóan képviselik a trap-metal műfajt, szókimondó szövegekkel társadalomkritikákat és bordalokat énekelnek. A zenei produceri munkáért Holló és Zeller, a képi megvalósításáért Márk felel, így házon belül valósítja meg a csapat a dalokat és klippeket. A színpadon egyedi látvánnyal (kivetítő és fényjáték), élő hangszerek kíséretében adják elő dalaikat. Zenéjük az Attila, Scarlxrd, Ghostemane, Zero 9:36 dalaihoz hasonló. Április 1-én megjelenő 24 számos Bordélyház című nagylemezükön olyan nevek kerülnek elő mint: Hundred Sins, bongor, Mardoll, Schëri Luxio, peety, almos beats.