Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mike Patton: "mindenki jobb nálam, akivel valaha együtt zenéltem"



Mike Patton olyan zenekarokban bizonyította már tudását és tehetségét, mint a Faith No More, a Mr. Bungle és a Tomahawk, és bár sokan minden idők egyik legjobb rock-metal énekesének tartják, ő úgy érzi, még bőven lenne hova fejlődni és szerinte mindenki jobb nála, akivel valaha együtt zenélt.
 
"Mindig nyitott vagyok a tanulásra, ezért az együttműködéseket éppúgy imádom, mint a zenekarokat. Mostanában például DJ QBert-tel dolgozom, akinek hihetetlen érzéke van ahhoz, amit csinál. Rengeteget tanulok tőle a ritmusokról. Alig várom, hogy egyszer elmondhassam magamról, hogy most már mindent megtanultam és nyugodtan ülhessek a babérjaimon, de ez a pillanat sosem fog eljönni. laugh Túlságosan érdeklődő és nyughatatlan típus vagyok ehhez.
 
Tudni kell, hogy én nem vagyok képzett zenész. Nem olvasok kottát és a szakszavakat sem értem, ha viszont azt mondják, hogy énekeljek úgy, mint Tom Araya, Tom Waits vagy éppen Nancy Sinatra, akkor tudom, mit kell csinálnom. Mindenki jobb nálam, akivel valaha együtt zenéltem, és ez így is van jól, sőt, egyenesen törekszem rá, hogy nálam jobbakkal játszhassak, mert tőlük tudok igazán tanulni. Sokan ott hibáznak, hogy elérnek valamit, és ezután azt hiszik magukról, hogy már mindenhez értenek és mindent tudnak, pedig szó sincs róla. A nyitott fül és a nyitott gondolkodás a legfontosabb. Mindig hallgassátok meg mások játékát, mert csak így lehettek egyre jobbak!"