Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mikkey Dee titokban már próbált a Scorpions-szal, amikor James Kottak még a banda tagja volt



A Motörhead dobosa, Mikkey Dee 2016-ban vette át James Kottak helyét a Scorpions-ban, a Metal Rules-nak adott interjújában pedig elmondta, hogy titokban már akkor próbált a zenekarral, amikor Kottak még a banda tagja volt.
 
"Először arról volt szó, hogy lehet, hogy be kell majd ugranom James helyett, mert kezdték megelégelni a vele kapcsolatos problémákat. Azzal kerestek fel, hogy bevállalnám-e az Európa-turné egy részét, ha úgy alakul, én pedig rábólintottam, ezért elkezdtem követni a bandát Németországban, hogy megnézzem a koncertjeiket és titokban próbáltunk is néhányszor. Nyilván nekik is tudniuk kellett, hogy mennyire illenének össze, hiszen nemcsak zeneileg, hanem emberileg is egy hullámhosszon kell lennünk, de rögtön nagyon elégedettek voltak mindennel.
 
James Kottak
 
James remek dobos és fantasztikusan játszott a Scorpions-ban, csak aztán adódtak bizonyos egészségügyi problémái, amiket meg kellett oldania. Az biztos, hogy én sosem fogok semmi rosszat mondani róla és eszemben sem volt ártani neki. Egyszerűen csak meg akartam mutatni a bandának, hogy mit tudok és mit nyernének azzal, ha 'Motörizálnám' őket egy kicsit, vagyis olyan keményen és feszesen játszanék, mint a Motörhead-ben, amivel remélhetőleg új színt vihetnék a zenekarba és persze kölcsönösen inspirálhatnánk egymást. Igaz, hogy korábban is jóban voltunk, de a közös zenélés egész más. Lehet, hogy messziről jó fejnek tűnünk, aztán ahogy összekerülünk, rájönnek, hogy igazából egy pöcs vagyok, vagy én érzem úgy, hogy kibaszott idióták, akikkel nem is bírok egy légtérben lenni. Persze szerencsére nem ez történt. Az első perctől fogva nagyon jól kijövünk egymással.
 
A kezdetekre visszatérve, ahogy már említettem, titokban minden németországi koncertjüket megnéztem egy olyan helyről, ahol senki sem láthatott. James tudta, hogy van valaki, aki szükség esetén beugorhat helyette, de azt nem tudta, hogy ki az. Egyébként nagyon jól játszott. Formába hozta magát és nem volt semmi gond a teljesítményével. Én végül haza is mentem Svédországba, de aztán nem sokkal az Európa-turné után felhívtak, hogy bevállalnám-e az év hátralevő részére lekötött bulikat, és az is hamar világossá vált, hogy James már nem is tér vissza. Nyilván nem láthattam bele az életébe, de úgy tűnt, hogy egy kicsit letért a helyes útról. Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem az volt a célom, hogy kitúrjam őt a Scorpions-ból, de a helyzet úgy hozta, hogy lépniük kellett valamit, és engem választottak helyette."