Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Nem tehetek róla, de az egész szar volt" - Phil Collins a Led Zeppelin '85-ös reunion koncertjéről



Phil Collins azt állítja, hogy a koncert közben érezte, hogy a zenekar teljesítménye kiábrándító, és el akarta hagyni a színpadot. Most már azt is hibának tartja, hogy egyáltalán elindult az egész. 1980-ban a zenekar dobosa, John ’Bonzo’ Bonham elhunyt, ami a Led Zeppelin széteséséhez vezetett. Collins 1985-ben került a képbe, hogy a Live Aid Reunion koncerten vegye át a Bonzo helyét, azonban nagyon rossz emlékként maradt meg benne a show:

„Katasztrófa volt, komolyan. Robertnek nagyon komoly énekproblémái voltak, egyszerűen nem volt normális hangja. Jimmyvel végig technikai problémák voltak. Nem tehetek róla, de az egész szar volt. Ha megtehettem volna, hogy lejövök, simán lejöttem volna, csak azóta meg arról beszélnének, hogy Phil Collins lesétált a színpadról a Live Aid kellős közepén. Szóval maradtam.”

Collins már régebben is dolgozott együtt Robert Planttel, állítása szerint azt hitte, hogy a Live Aid is ugyanolyan hangnemben fog telni, de persze nem így történt:

„Azt hittem, hogy összejövünk és eljátsszuk a dalokat, de valami történt. Hirtelen megváltozott és az egész egy Led Zeppelin újraegyesülés lett belőle, amibe persze nem illettem bele. Robert nagyon boldog volt, hogy velük vagyok, de Jimmy egy kicsit sem örült”.

 


 
Címkék: 
Phil Collins
Led Zeppelin