Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nordic Metal Night április 12-én Budapesten, a Kék YukbanHogy mi a közös a viking metálban, a dallamos death metálban, a gótikus extrém metálban meg a kalózos–mulatós és trollos–blackes folk metálban? Az, hogy sok másik mellett e műfajok bölcsője is Észak-Európa!

A zord északi világ zenekarok ezreit ihlette már meg varázsával, így igazán itt az ideje, hogy a magyar bandák is leróják tiszteletüket Észak Istenei előtt! Ennek első és remélhetőleg nem utolsó állomása a Kék Yuk lesz Budapesten, méghozzá április 12-én, szombaton!

Öt zenekar, öt többé-kevésbé rokon műfaj nyújt kikapcsolódást a nordikus metál szerelmeseinek ezen az estén. Röviddel kapunyitás után a fiatal fővárosi Flaska bont zászlót, hogy vidám, pörgős dalaival és feldolgozásaival kellően bemelegítse a közönséget. Ezt követően kicsit ridegebb dallamokkal szolgál a kecskeméti Sinful Era, akik a gótikus életérzést klasszikus black és death metal témákkal vegyítik.

A felvezetést követően hosszabb műsorral készül a finn tóvidék legendás zenekarának, a Children Of Bodom hazai helytartója, a Bastards of Bodom! A power hatású technikás melodeath klasszikusai mellett talán néhány hasonló szellemiségű saját dal is bele fog férni a setbe.

Különlegesen hosszú lemezbemutató műsorral készül az április 5-én Debrecent felprédáló Kylfingar! A viking metál vonal fiatal, ám egyre ismertebb jászsági képviselője várhatóan április elején adja ki első nagylemezét, a „Halhatatlanok”-at, így elsősorban e korong anyagát fogja bemutatni ezen az estén, esetleg néhány klasszikus Ensiferum-dallal bővítve a műsort.

A későig tartó tivornyát a svédajkú finn trollhorda magyar tribützenekara, a Huntroll zárja, akik olyan profin prezentálják a Finntroll dalait, hogy mára minden ilyen buli elmaradhatatlan fellépői. A black metálos humppázásnak csak a fáradtság szabhat határt – vagy még az sem!

A felhozatal mellett az alig 1000 forintos jegyár is igencsak barátinak mondható, ha azonban ingyen akarsz mulatni, érdemes figyelned a koncert hivatalos Facebook-eseményét, ahol hamarosan több nyereményjáték is meghirdetésre kerül!

Az est pontos menetrendje:

19:00 - kapunyitás
19:30-20:00 - Flaska
20:10-20:55 - Sinful Era
21:05-22:05 - Bastards of Bodom (Children Of Bodom tribute)
22:15-23:15 - Kylfingar [Halhatatlanok lemezbemutató]
23:25-00:25 - Huntroll (Finntroll tribute)

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/460136950780123

Támogató a Folk Metal Hungary, a plakátot a FreddyArt készítette!

 


 

Címkék: 
Huntroll
Kylfingar
Bastards of Bodom
Sinful Era
Flaska