Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pretty Maids - Vasárnap 20 év után újra Budapesten a dán hard rock csapat

Motherland című új lemezével érkezik október 6-án Budapestre a Pretty Maids. A 30 éve a pályán lévő dán hard rock zenekar két évtized után tér vissza Magyarországra, ahol a Barba Negra Music Clubban szerepelnek majd.

2010-es nagy sikerű Pandemonium albumuk után most itt a dán dallamos hard rock csapat, a Pretty Maids új lemeze. A csapatot Ken Hammer gitáros és Ronnie Atkins alapította 1982-ben, és a Pretty Maids igen gyorsan a korszak egyik megbecsült csapatává vált, mely az 1985-ös Red Hot And Heavy, majd a '87-es, mára klasszikusként számon tartott Future World című lemezével áttörést ért el.

 

Pretty Maids - Future World (teljes album)

 


Az utóbbi lemez híre a Távol-Kelettől egészen Amerikáig eljutott, így a banda hamarosan már a Deep Purple-lel is közös turnéra indulhatott, és a Monsters of Rock fesztiválon is szerepelt. A csapat már ebben a korszakban eljutott Magyarországra is, ami akkortájt még koránt sem volt megszokott dolog, így érthető módon hazánkban is komoly rajongótáborral rendelkeznek.

A Jump The Gun című soron következő album is fenntartotta az érdeklődést, és a csapat a kilencvenes évek alatt sem lankadt, megőrizve rajongótáborát Európában és Japánban.  A 2006-os Wake up to the Real World volt az első kiadvány, mely már a jelenlegi kiadónál, a Frontiers Recordsnál jelent meg, a 2010-es Pandemonium pedig ismét korszakos jelentőségű sikernek bizonyult: a dallamos megközelítés visszaidézte az együttes '80-as évek-beli sikerkorszakát, melyet felfrissített és modern hangzással tettek korszerűvé.

 

Pretty Maids - Little Drops of Heaven

 


2012-ben kezdtek neki a következő lemez készítésének, mely a Pandemonium sikerének köszönhetően komoly kihívást jelentett. „Tudtuk hogy ez egy kemény dió lesz! Emlékszem azokra az időkre amikor olyan lemezek után kellett valami újjal előhozakodnunk, mint a Future World - mondta el ennek kapcsán az énekes, Ronnie Atkins. - Általában megpróbáltuk többé-kevésbé másolni az előző lemez dalait, hogy megtartsuk az egyensúlyt. Most azonban csak egyszerűen feljátszottuk azt ami magától jött, és az eredmény a Motherland című lemez lett.”

Augusztus közepén indultak a felvételek, méghozzá most is Jacob Hansen produceri közreműködésével. „Egyértelmű választás volt Jacob felkérése, hiszen a Pandemonium készítése során remekül tudtunk együttműködni. A felvételek nagyon jól indultak, de aztán a hétvégéken ismét koncerteznünk kellett, és ez teremtett némi feszültséget.. de összességében nagyon jó előérzeteim vannak a Motherland kapcsán. Szerintem minden olyan összetevő megvan benne, ami egy Pretty Maids lemezhez kell, és talán még az elődjénél is dallamosabbra sikerült, így biztos vagyok benne, hogy méltó folytatás lesz.”

A márciusban megjelent lemezhez kapcsolódóan egy új maxi és egy videó is készült: a Mother Of All Lies klipjét itt láthatjuk: 

 

Pretty Maids - Mother of All Lies

 


Az elmúlt években a Pretty Maids főleg a Dánia közelében lévő országokban játszott, most azonban végre újra bejárják Európát, így október 6-án Budapestre is eljutnak. A Barba Negra Music Clubban tartandó koncert afféle visszatérésként is kezelhető majd, hiszen több mint két évtizede. 1992-ben jártak utoljára nálunk, így bízhatunk benne, hogy az új dalok mellett a régi slágerek is előkerülnek majd.

A várható koncertprogram:

01. Mother of All Lies
02. I See Ghosts
03. Love Games
04. Sad to See You Suffer
05. Yellow Rain
06. Why So Serious
07. Queen of Dreams
08. Hell on High Heels
09. It Comes at Night
10. Rodeo
11. Please Don't Leave Me (John Sykes cover)
12. I.N.V.U.
13. Red, Hot and Heavy

Ráadás:

14. Fortuna Imperatrix Mundi (Carmina Burana)
15. Back to Back
16. Little Drops of Heaven
17. Future World
18. Sit on My Face

A Livesounds bemutatja: Motherland Tour

2013. október 6., vasárnap 20 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Pretty Maids koncert

Belépő: 6500 Ft.

Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu/
http://www.prettymaids.dk/  

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/399518396833408/

 


 

Címkék: 
Pretty Maids