Bejelentkezés

x
Search & Filters

Redlight Slipper - "Már nem csak az ismerősök jönnek a koncertjeinkre" (interjú)A Redlight Slipper az a zenekar, akiknek tagjairól külön-külön sokat hallhattunk már. Szerintem Pear Zizzy neve ismerősen cseng sokak számára. Farkas Gábor a dobok mögött külsejével és masszív játékával maradandó emléket hagy maga után. Dubniczky Ádám pontossága elég pozitív hatású a hozzá értő füleknek. És hát Kőszeghy László, aki a vándorló gitáros szerepét tölti be, energiája lenyűgöző. Remélhetőleg oszlopos tagja marad a zenekarnak.

Zenéjük pontos, intelligens, a szólók hibátlanok, a hangnemek stimmelnek, a köztes kiugró kis játékok feldobják az adott számot, a kiállások ott vannak, ahol lenniük kell. A vokál túlnyomóan nem tér el az eredeti dallamtól, hanem azonos, tömeges erőt sugároz, ami akár inspiráló hatással is lehet.

Pontosan nem fogalmaznám meg, hogy mi az, hogy rock and roll élet, mert szerintem bárki képes arra, hogy csak a buli, a pia és a zúzás, ha ez lenne az. Tehát akkor nem kell elkülöníteni ezt az „életformát” a rockereknek… ha ugyan létezik. Ha igen, és csak nekik dukál, akkor a Redlight Slipper tökéletesen megfelel ennek.

Rockbbok: Tekintve, hogy a tagok egyenkénti ismeretségéről beszéltem, mesélj, kérlek arról, hogyan változtak a felállások a zenekarban! Csak a szólógitárosok váltogatták egymást?

Laci: A Redlight-ban nem voltak bomlások, egyedül a szólógitárosok változtak. Az eredeti már meg- van legalább hat éve. Annyi változott, hogy punk zenével kezdtünk, aztán átmentünk hard rock stílusba… mondjuk, illetve  glam/hard rockba.

Rockbook: Saját számokat játszotok? Tekintve, hogy van már nevetek...

Laci: Legtöbbnyire sajátot, van azért egy-két feldolgozás, nyilván, ami a közönségnek kell.

Rockbook: A közönség nagy részét kik alkotják? Terjed a hírnév, barátok barátoknak, vagy ismeretségtől független emberek járnak el a koncertjeitekre?

Laci: Alaplapból mindenkinél így indul, hogy szájról szájra terjed, hogy akkor hallgassátok, de igen… szerintem van már nevünk, szóval nem csak ismerősük jönnek már a koncertekre.

Rockbbok: Akkor függ attól is, hol játszotok például?

Laci: Mindig törekszünk például arra, hogy ha játszunk 20 ember előtt, akkor az ugyanolyan legyen, mintha 500 előtt játszanánk. De ha elmész egy helyre és nem azt a visszajelzést kapod, mondjuk a tulajtól, amit elvárnál, ezért lemegy a munkamorálod, akkor utána a próbákon ezt próbáljuk visszahozni.

Rockbook: Ha lehet így kérdezni, mitek van eddig? Miből tudtok táplálkozni? Lemezek, demók?

Laci: Demók vannak, meg most vettünk fel egy profi stúdióban egy hanganyagot, mert klipet szeretnénk rá forgatni. Igazából saját magunkat hajtjuk, leginkább az énekes írja a számokat. De mindenki előadja az ötletét, ha jó, megtartjuk.

 

Redlight Slipper - Robbantsunk fel valamit!

 


Rockbook: Ezek szerint koncerteztek annyit, hogy egy ilyenre legyen keret? Vagy a zenekarért való áldozat saját profitból megy?

Laci: Nem, van belőle annyi, saját zsebből nem csinálnánk klipet.

Rockbook: A bevezetőmben arról próbáltam írni, hogy ez az úgynevezett rockerélet, amit kötelező jelleggel él minden rockzenész és koncertező, ez egy sztereotípia is lehet. Ti hogy vagytok ezzel?

Laci: Fogós kérdés. Valamennyire ismerjük egymás magánéletet, beleszólás nélkül persze. Közösen a próbákat és koncerteket leszámítva szoktunk kocsmázni, ez természetes, de mindenki dolgozik, én tanulok például napközben igazából. De aztán eljön a hétvége és rommá szedjük magunkat.  De szerintem ez csak jobban jellemzi őket, a rockereket.

Rockbook: Van valami állandó, bevált dolog, ami hajtja a zenekart? Van már magja az együttesnek, amitől jól össze tudtok dolgozni?

Laci: A próbákon kicsit másképp folyik a zenekari élet, mint fellépéskor, ahol hajtjuk egymást és buli van. Próbákon elkerülhetetlenek az összetűzések, veszekedések, de jól kijövünk egymással a magánéletben is, és ez lehet az.

Rockbook: Hogyan értékelitek saját magatokat? Illetve milyenek a kintről jövő kritikák?

Laci: Hát jól, természetesen. Most aki ott van, az nyilván azt mondja, hogy jó volt meg tetszik neki, természetesen ezek mögött vannak negatív kritikák is, kapunk párat a kinézetre. Ezek viszont nem érdekelnek bennünket.

Rockbook: Van ezen a klipen kívül más terv, ami a közeljövőben megvalósíthatónak tűnik?

Laci: Természetesen írunk új számokat, meg most fogunk fellépni 30-án az Alkohol 10. szülinapján. Illetve szilveszterkor játszunk az Akelával.

Azt gondolom, hogy ez a zenekar rendelkezik elegendő tapasztalattal és valóban erre termett, tehetséges tagok alkotják. Sikerült már elindulniuk, felléptek már pár helyen, és ha a csendes elhivatottságuk megmard, akkor RedlightSlipper állandó marad.

 

Facebook: https://www.facebook.com/pages/RedLight-Slipper/150529088347667?fref=ts

 

http://www.redlilghtslipper.com

 
Budai Ági