Bejelentkezés

x
Search & Filters

Steve VaI: "Jason Becker még mindig nagyon inspiráló"



Steve Vai is részt vett abban a Nita Strauss vezetésével életre hívott Some Assembly Required nevű projektben, amelynek keretében számos ismert zenész fogott össze és tisztelgett Jason Becker munkássága előtt egy régi demójának eljátszásával. Vai egy Facebook-posztban is írt Becker-ről, akit újítónak és nagyon inspirálónak nevezett.
 
"A 80-as évek végén Jason egyike volt a legnagyobb gitárhősöknek. Zsigeri, sokszínű és tekintélyparancsoló stílusával igazi virtuóznak számított. Tényleg a csillagos ég volt számára a határ, de mint azt sokan tudjátok, 1989-ben - nem sokkal azután, hogy ő lett az utódom David Lee Roth zenekarában - ALS-t diagnosztizáltak nála, de szerencsére az A Little Ain't Enough album munkálatait még be tudta fejezni. Bár a szörnyű betegség először a játékát, majd a mozgását, végül pedig a beszédét is döntően befolyásolta, ő és a csodálatos édesapja nem adták fel, hanem kifejlesztettek egy olyan rendszert, amellyel Jason kommunikálhat, sőt, még zenét is szerezhet a szemmozgásai alapján. Azóta olyan lemezei jelentek meg, mint a Perspective, a Raspberry Jams, a Blackberry Jams és a Warmth in the Wilderness I-II
 
Jason a legfantasztikusabb példa arra, hogy az emberi lélek ereje a legnagyobb nehézségeken is felülkerekedik. A mai napig igazi újító és nagyon inspiráló személyiség. Örömmel mondtam igent Nita megkeresésére és élmény volt ennyi csodálatos kollégával dolgozni ezen a gyönyörű projekten (bővebben itt). Arra kérlek titeket, hogy látogassatok el Jason weboldalára és ha tehetitek, ti is támogassátok őt és a családját!"
 
Jason Becker és családja