Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tiltólistára került Oroszországban a Cannibal Corpse

Ismét felszínre tört a kérdés, hogy vajon milyen hatással vannak egy gyermekre, vagy egy fiatalra a heavy metal dalszövegek. Oroszországban, a kerületi bíróság betiltotta a Cannibal Corpse dalszövegeit. Az orosz hatóságok elmarasztalták a zenekart, miután panasz érkezett be hozzájuk a dalszövegekkel és az album borítókkal kapcsolatban melyek az „erőszakot, emberek és állatok fizikai és mentális kínzását, a gyilkosságot és az öngyilkosságot ábrázolják”.

A helyzet érdekessége, hogy bár a hatóságok felléptek a zenekar ellen, a Cannibal Corpse albumokat még mindig bárhol meg lehet vásárolni Oroszországban. Más országokban, ahol hasonló szituációk fordultak elő, ezeket a lemezeket már csak fekete borítóval lehet megvásárolni. Az orosz bíróság valószínűleg a közeljövőben meg fogja tenni a lépéseket ebben az ügyben.

Múlt hónapban a zenekar Nyizsnyij Novgorodban játszott, ahol a helyi rendőrség megállíttatta a koncertet az orosz ortodox aktivista csoportok nyomására. További három koncertet töröltek, köztük az ufait is.

 


 
Címkék: 
Cannibal Corpse