Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új Godgiven szövegvideó érkezett: 'Diract'



Az elmúlt időszak jócskán megzilálta a Godgiven zenekart: családi, megélhetési, földrajzi stb. tényezők miatt jelenleg jóformán távkapcsolatban tudnak működni. Emiatt, jobb híján a 2021-es “Not that Godly” album megjelenése után szinte azonnal nekikezdtek a következő lemezanyag megírásának, amibe annyira belelendültek, hogy mára bő két lemeznyi dalnál tartanak. Persze ennyit egyszerre kiadni nekik is sok lenne, így apránként, single-ök és EP-k formájában tervezik felvezetni a készülő nagylemezt az elkövetkező időszakban.
 
A lemez első előfutára a Diract, ami Korb Máté dobosunk debüt- és hattyúdala is egyben, aki a fentebb említett okokból nem tud tovább részt venni a produkcióban.
 
A dal minden nemében maga a tettlegesség: Szike (Keszthelyi Attila basszusgitáros) dal-ötletét egyetlen próbán kész koncepcióvá gyúrtuk, majd első nekifutásra, házi körülmények közt felvettük, végül Kremán Patrick mindenféle szerkesztés nélkül készre keverte és masterelte.
 
A dalszöveg ugyanezt a lényegre törő felfogást képviseli: ma látszólag minden problémával foglalkozunk, de semmit nem érdekünk megoldani, mert még a végén kiderülne, hogy a többségünkre nincs is semmi szükség. Mi viszont lesöprünk az asztalról minden felesleges dolgot, míg végül nem marad más, csak a tettek és a puszta tények! Na, meg egy kis blaszfémia is a teljesség kedvéért…
 
A szöveget Pavel Velichkov (ex-JFT, Facepalm Death) barátunk lektorálta, a grafika Lajos Béla, a videó pedig Egri-Kiss Dávid (Nygmailon) kezei munkáját dícséri.
 
 
Godgiven (a dalban szereplő tagok):
 
Győrffy András - gitár/ének
Rácz Attila - gitár
Keszthelyi Attila - basszusgitár
Korb Máté - dobok
 
Elérhetőségek: Facebook, Instagram, YouTube, Spotify, iTunes