Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új rockos, húzós Hét Jel dal és videó érkezett: 'Hatalmas csendek'



Lassan az idegbajba kergeti Pócsi Pisti azokat, akik epekedve várják az új lemezt a Hét Jel-től. Februárban sem jelent meg a Vérrel írva, pedig már elkészült, de legalább nem hagy minket tartalom nélkül Pisti, hiszen újabb klip érkezett, az Hatalmas csendek című szerzeményhez.
 
Rockbook: Tudatosan húzgálod követőid bajszát, hogy még mindig nem jelent meg a lemez?
 
Pócsi István: Szó sincs erről, egyszerűen nem állt még össze az a vizuális világ, amivel a fizikai megjelenést szeretném megtámogatni. Mivel turnéra továbbra sem készülök, így a megjelenés majd pont akkor érkezik, amikor mindent kerek egésznek fogok érezni. De legalább itt az új dal és klip is készült hozzá.
 
Rockbook: Hatalmas csendek címmel érkezik az új dal, ami újra rockos, húzós, és végre te is szerepelsz.
 
P.I.: Igen, itt ez volt a koncepció. Tudtam egészen pontosan, hogy mit szeretnék látni, és megmutatni, de ehhez is kellett az idő. Nagyon sokáig úgy volt, hogy egy színész fog benne játszani, de annyira magaménak éreztem az egész történetet, hogy végül én álltam a kamerák elé. Nem mellesleg pedig október végére a sminkes boltokban olyan szinten lerabolták az arcfestékeket, hogy majd’ másfél hónapot kellett várni rájuk.
 
 
Rockbook: Bohóc, vagy inkább a jokeri bolond, amit megformálsz?
 
P.I.: Ez alapvetően egy szerelmes, szeretetről szóló dal, és ebben az érzésben szerintem mindkettő benne van. Benne van az őrület és a játék is. Bár szerintem erősebb az agyilag kicsit torzult érzés. Persze most is meghagyom mindenkinek a szabad értelmezést. Egyszerűen megéltem a forgatás alatt mindazt, amiről számomra ez a szerzemény szól, így a lehető legőszintébb kivetülés. Ugye ott van a telefon, mint az emberi kapcsolatok egyik csatornája, és láthatóan egyszer sem sikerül valós kommunikációt folytatnom a túloldalon lévővel, ami pedig az őrületbe kerget.
 
Rockbook: Erős a színészi játék. Sokat készültél rá?
 
P.I.: Karácsony első estéjén forgattunk, eleve egy érzelmekkel teli időszakban és ott van még a dal valós mondanivalója. Igazából erre nem lehetetett felkészülni. Épp ezért nem is hívtam színészt, a karakter megformálásra. Egyszerűen beleültem a helyzetbe, és hagytam, hogy az érzelmek legyenek az irányadóak. Iszonyatosan fárasztó volt. Amikor befejeztük a forgatást, és lemostam a sminket, csak egy órán keresztül ültem smink nélkül és csak bámultam ki a fejemből.
 
Rockbook: Hányszor tetted fel a bohóc sminket?
 
P.I.: Egyszer. Az volt Futó Zolihoz a kérésem, akivel már sokadjára dolgozunk, hogy jöjjön minden pillanatban, és forogjon. Pontosan a smink miatt nem volt arra lehetőség, hogy újra és újra vegyük a jeleneteket. Itt csak előre haladtunk, és volt olyan, hogy én magam sem tudtam, hogy a következő pillanatban mi fog történni. Ez lett belőle, és nagyon büszke vagyok az eredményre. Ráadásul a kész anyagot én vágtam, én fűztem fel történetté, így most nem csak szereplő és dalszerző, de gyakorlatilag producer, rendező és vágó is lettem egy személyben.
 
 
A Vérrel írva lemez korábbi előzetesei:
 
 
 
Hét Jel elérhetőségek: Facebook, Instagram, Youtube