Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vége a Rocktárnak? A kiskunfélegyházi polgármester miatt bezárhat a Dél-Alföld legnagyobb rock klubja"A polgármester nyílt támadást indított egyesületünk, növendékeink, fellépőink és vendégeink ellen. Egy diák önkormányzati rendezvényen utalt a Rocktár bezáratására polgármestersége meghosszabbítása esetén-tudtuk meg a résztvevőktől imént. Kiderült, amit eddig csak sejtettünk. A Rocktár még mindig szálka a város első emberének szemében, ami számunkra érthetetlen, hiszen más polgármester kapva kapna a lehetőségen, hogy egy ilyen erős, önszerveződő közösséggel együttműködhessen.

A képviselő-testület gyakran egy emberként állt ki mögöttünk, de a polgármestertől sem támogatást, sem elismerést nem kaptunk az elmúlt években. Erre a nyílt támadásra azonban bevalljuk, nem számítottunk. Az elmúlt hónapokban bosszúhadjárata részeként hallottunk már kilátásba helyezett hatósági ellenőrzésekről, valamint számos lakos jelezte felénk, hogy a városban a Rocktár várható betámadásának híre terjeng. Nem gondoltuk azonban, hogy „profi” politikusként a választások előtt ilyen kijelentést tesz fiatalkorúak előtt.

 

 

Ettől a ponttól kezdve három okból tartjuk alkalmatlannak közfeladatok ellátására a város polgármesterét:

1. Nyíltan, politikai bosszúállással mételyez kiskorúakat, a jövő politikusait, a diákönkormányzat tagjait, akik most szívják magukba a közösségért teendő demokratikus szolgálat lényegét.

2. Az országosan is ismert és elismert Plain-Rock Egyesület munkáját akarja ellehetetleníteni megfosztva ezzel több tucat zenésznövendéket, több száz táborozót és több tízezres évi közönséget a Rocktár nyújtotta minőségi szolgáltatásoktól. Önös érdekből el szeretné törölni a föld színéről a város egyik legnagyobb kulturális, ifjúsági és szórakoztató büszkeségét.

3. Meg akarja félemlíteni a Rocktár köré szerveződő erős közösséget és helytelennek próbálja beállítani a nyílt, demokratikus politikai véleménynyilvánítást és szerepvállalást.

Ami azonban örömmel tölt el, hogy még nagyobb tömegek állnak mögöttünk, mint 3 éve az első bezáratási próbálkozásnál. Támadás ért minket, a közönségünket és a munkánkat. Innentől kezdve sajnos ki kell mondanunk, hogy október 12.-én a Rocktár jövőjéről is szavazunk." - áll a rocktár közleményében.

 

Pénteken INGYENES FESZTIVÁL-lal tiltakoznak a Rocktár megmaradásáért, ahol fellép az Angertea, a Dystopia és a Real Lies.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Címkék: 
Rocktár
angertea
Dystopia
Real Lies