Bejelentkezés

x
Search & Filters

Zenekarok figyelem! Zenei tehetségkutatót hirdet a szarvasi Granárium-Zebra ClubDobbantó címmel zenei tehetségkutató fesztivál hirdet a szarvasi Granárium-Zebra Club hangszeres zenét játszó előadóknak. A nagy múltú klub versenyei számos zenekar számára jelentett ugródeszkát. A versenyben a szervezésben közösséget vállalt a megyében működő You-Klub (Civil Közöségért Alapítvány), illetve stratégiai partnerként közreműködik a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei irodája és a HANOSZ.

Indulási feltételek:

- csak saját szerzeményekkel, amelyek szövege, ha angol nyelvű a versenynapokon magyarra
fordított változatát a zsűri számára kérjük csatolni
- stílusirányzatokat nem szabunk meg, egyetlen kikötése van a produkciónak, hogy hangszeres legyen
- a zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által terjesztett hanghordozóval (kivétel a szerzői kiadás)

A jelentkezés 2014. december 22-én indul és 2015. január 30-ig tart. A jelentkezési lap a klub honlapjáról tölthető le: www.zebraclub.hu és a dobbanto2@gmail.com email címre kell vissza küldeni.

Nevezési díj nincs!

A verseny menetrendje:


A beérkezett nevezésekből 20 zenekar 4 elődöntőn keresztül versenyzik a döntőig. Elődöntőnként egy zenekar 20-30 perces műsorral mutatkozhat meg a színpadon. Az elődöntők nyertesei automatikusan a döntő szereplői lesznek. A négy elődöntőből kiesett zenekarokra a közönség szavazhat és egyet bejuttathat a döntőbe. Így a döntőben 5 zenekar versenyzik majd. A sorozat a szarvasi Granárium Zebra Clubban zajlik. A verseny 2015. február 28-án indul.

A zsűrik értékelési szempontjai:

- hangszeres tudás
- szöveg, szövegértés
- színpadi összkép
- egyediség
- szubjektív vélemény

A színpadon állandó backline a zenekaroknak:

Marshall 6100 git fej
Marshall 1960 vintage 4*10 git láda
Fender Twin Rewerb git combo
Ampeg 8*10 bass láda
Ampeg Svt3 pro bass fej
Tama Supertstar custom
dobfelszerelés, állványzat, lábgép, dobszék

Nyeremények:

Fesztiválfellépési lehetőségek a SZIN, Rockmaraton, Bánkitó és a Kingdom of Hegyalja fesztiválokon. A győztes indulási jogot szerez a Hangfoglaló Magyarország 2015. döntőjében ahol a fődíj egy 1 millió forintos HANOSZ vásárlási utalvány, illetve egy tehetségkutató csomag amely a következőket tartalmazza:

- MR2 Petőfi Rádió félórás promóciós riportját, és játszási lehetőségét;
- Fellépéseket (Gödör Klub, A38 hajó, nyári nagy fesztiválok és 20 vidéki élőzenés klub színpadain)
- Bemutatkozási lehetőségek online portálokon (Rockbook, Lángoló Gitárok, BEOL)

Továbbá a Zebra Club kapcsolataink révén a döntőben szereplő zenekarokat fellépési lehetőségekhez segítjük az országban működő klubokban.

Zsűrik: Andrásik Remo (HANOSZ), Újfalusi Gábor (NMI), Bukovinszky Béla (fesztivál szervező), Czutor Zoltán (Belmondo zenekar), Balogh Péter (főszerkesztő: Rockbook Online Rockmagazin), Ágoston Béla (Zuboly zenekar), Mihály Gergely (Angertea zenekar), Stibál Róbert (videó klip rendező), Darvasi Líviusz (manager).

 


 

Címkék: 
Dobbantó zenei tehetségkutató
zebra club