Bejelentkezés

x
Search & Filters

DORO

 
Helyszín: 
Fellépők: 
Időpont: 
2012. december 02. vasárnap, 19:00

December 2-án Doro (ex-Warlock) ad koncertet a Club 202 színpadán, ahol Jorn Lande (Masterplan, Avantasia) lesz a vendége a metálkirálynőnek.

Doro

Dorothy Pesch (született 1964. június 3-án Düsseldorfban, Németországban), közismertebb néven Doro Pesch vagy Doro, egy női énekes, korábban a német heavy metal banda, a Warlock-énekese.

Miután a Warlock keresztülment sok névsorváltozáson, Pesch egyedül maradt mint eredeti tag. A Warlock név és annak tulajdonosi kérdésében indult jogi ügyek miatt arra kényszerült, hogy Doro név alatt adja ki a banda ötödik lemezét.

Pesch mostanában szóló karriert követ és New York-ban él. A 2004-es Classic Diamons című album egy összefogás volt a The Classic Night Orchestra-val, ami feldolgozta Doro néhány régi számát. Legutóbbi albuma Fear No Evil címmel jelent meg 2009-ben.

Jorn Lande

Jørn Lande (1968. május 31.) norvég heavy metal- és hard rock-énekes. Rendkívüli hangszíne és énektechnikája miatt keresett művész, aki számos projekt és stúdióalbum munkálataiban vett részt.

Mivel édesapja is zenész volt, korán megismerkedett a világot jelentő deszkákkal. Mindmáig fő inspirációjaként tekint az 1970-es évek rockzenéjére.

Az 1980-as évektől maga is zenél, különböző formációkban énekesként vett részt, első állandó zenekara a Hydra nevet viselte. Első jelentősebb sikereket és ismertséget szerző bandája a három egykori TNT zenésszel (köztük Ronni Le Tekrø-val) közösen alapított Vagabond nevű csapat volt. Ugyan csak két albumuk jelent meg, azonban ismertségüket növelte, hogy az 1994-es foci vb-re írt norvég indulót is Jørn Lande énekelte.