Bejelentkezés

x
Search & Filters

Doro

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1982

További képek

Biográfia: 

Dorothy Pesch (született 1964. június 3-án Düsseldorfban, Németországban), közismertebb néven Doro Pesch vagy Doro, egy női énekes, korábban a német heavy metal banda, a Warlock-énekese.

Miután a Warlock keresztülment sok névsorváltozáson, Pesch egyedül maradt mint eredeti tag. A Warlock név és annak tulajdonosi kérdésében indult jogi ügyek miatt arra kényszerült, hogy Doro név alatt adja ki a banda ötödik lemezét.

Pesch mostanában szóló karriert követ és New York-ban él. A 2004-es Classic Diamons című album egy összefogás volt a The Classic Night Orchestra-val, ami feldolgozta Doro néhány régi számát. Legutóbbi albuma Fear No Evil címmel jelent meg 2009-ben.

Az első Doro által kiadott felvétel egy 7 számot tartalmazó demó, a Snakebite volt 1980-ban egyik korábbi zenekarával. 1981-ben a Beast csapat tagja lett, de 1982-ben lecserélte őket a Warlock-ra. 1987-ben a Warlock negyedik, Triumph And Agony című lemeze és számos tagváltás után Doro Pesch maradt az egyetlen eredeti Warlock-tag. 1989 lett az ötödik album kiadásának éve, úgy, mint Doro debütáló szóló lemezének is, a Force Majeure-nek.

A Polygram-mal aláírt tíz éves szerződése 1995-ben érvényét vesztette, így később aláírt a WEA-val (mostani nevén Warner Music Group). 1995-ben Doro színésznőként debütált a német Verbotene Liebe (Tiltott szerelem) című TV-műsorban. A Love Me In Black turné után 1998-ban Doro és a WEA útjai elváltak, és az SPV/Steamhammer-rel szerződött le. Az USA-ban is kötött szerződést. 2000-ben Lemmy-vel énekelte az Alone Again című balladát, Caling the World című lemezéről.

2001-ben vendégként lépett fel a Wacken Open Air fesztiválon és előadta a Too Drunk To Funk című számot a Holy Moses-szel. 2002-ben írta a Fight című dalt egyik barátjának, Regina Halmich-nak. A 2003-as évben Udo Dirkchneider-rel lépett fel mint U.D.O. feat. Doro Pesch, és megjelentették a DAncing with an Angel című balladát. 2006. március 25-én élőben énekelt az olaszországi Florence-ben a Ministry-Antella-n Jorn Lande-del, akivel az All We Are-t adták elő.

2004-ben Doro élőben adta elő a Gimme Gimme Gimme-t Dirk Bach-hal az Abba Mania Show kedvéért, amit az RTL Television adott le. A 2004-es Wacken Open Air fesztiválon pedig a Fear of the Dark klasszikus verzióját játszották el Blaze Bayley-vel, vonósok és akusztikus gitárok kíséretében. 2004-ben duettet énekelt a Twister Sister-szel A Twisted Christmas című albumon; ő énekelte a német részét a White Christmas című dalnak.

Ezután nem sokkal aláírt az AFM Records-zal. 2006-ban Doro feltűnt Meha szerepében az Anuk- Der Weg des Kriegers című svájci filmben, melyet Luke Gasser rendezett. Pesch vendégénekese volt az After Forever’s névadó albumnak, melyen a Who I Am dal vokálistája volt.

2007. június 27-én Doro népszerűsítette az első Flight of the Valkyries női metalfesztivált, amit St. Paul-ban rendeztek meg. A Metal Female Voices Fest-en élőben lépett fel 2007. október 19-én Belgiumban. Az All We Are című számot adta elő a Holy Moses-es Sabina Classen-nel.

Legutóbb a Magic Circle Festival-on lépett fel 2008-ban. Tarja Turunen-nel is énekelt: a The Seer című számot a korlátozott kiadású The Seer középlemezen. 2008. december 13-án a Scorpions-zal lépett fel előadva a banda klasszikusát, a Rock You Like a Hurricane-t, valamint szólóban Klaus Meine-nel a Big City Nights-ot. Szintén 2008 decemberében a Pure Steel Records kiadásában megjelent a Warlock és Doro lemeze.

2009-ben a Wacken Open Air fesztivál huszadik évfordulójára megírta a Wacken Anthem-et. A dal 2009. július 30-án jelent meg a W:O:A lemezen Doro és a Wacken-szervező Thomas Jensen ex-bandája, a Skyline előadásában. 2009-ben Doro a Saxon-nal turnézott az Egyedül Királyságban. 2010-ben a Motörhead elő-zenészeként turnézott és ő énekelt a Killed by Death című klasszikus hangzású szám hátterében.

Doro a Saltatio Mortis háttérénekeseként is fellépett a Salome című számban, amit Alea-val énekelt.

Videók

  • Doro - Für Immer
  • Doro - Herzblut
  • Doro - Unholy Love
  • Doro - White Wedding
  • Doro - All We Are

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Doro Pesch
ének
Luca Princiott
gitár
billentyűsök
Bas Maas
gitár
Nick Douglas
basszusgitár
Johnny Dee
dob