Bejelentkezés

x
Search & Filters

Heaven Street Seven

 
Időpont: 
2012. július 13. péntek, 20:00

Valami, Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Ez a szerelem, Szia - ugye tudjuk, kiről van szó? Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven klasszikus hazai gitárpop-zenekar. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot (Cukor), azóta pedig sorozatban szállítja az albumonként két-három közismert slágert produkáló „anyanyelvi” albumokat.

Szűcs Krisztiánék időközben több világsztárral - REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey - is léptek fel egy színpadon, nyertek rangos hazai (Fonogram) és komoly nemzetközi díjat (European Breakthrough Award) valamint 2007-ben tizenöt állomásos európai turnét is abszolváltak. A zenekar - mely Jazz című legutóbbi, 2008-as sorlemezét ingyen letölthető formátumban is kiadta – 2010-es tizenötödik születésnapját két új dalt tartalmazó válogatáslemezzel (Dunabeat) és jubileumi koncerttel ünnepelte.

Ami pedig a legfrissebb fejleményeket illeti: a HS7 2011 decemberében Gigerli címmel háromszámos letölthető EP-vel ajándékozta meg rajongóit, s már készül a 2012 őszén megjelenő új nagylemez.