Bejelentkezés

x
Search & Filters

JETHRO TULL'S IAN ANDERSON

 
Fellépők: 
Időpont: 
2012. augusztus 26. vasárnap, 20:00

Élő rocklegenda koncertezik augusztus 26-án a Budapest Kongresszusi Központban: Ian Anderson, a Jethro Tull zenekart 1968-ban megalakító fuvolás, énekes ezúttal szólóban lép fel és zenekara negyven évvel ezelőtt megjelent lemezét, a Thick As A Bricket, valamint annak most elkészült folytatását játssza el.

Ian Anderson 1972 óta mostani turnéján adja először elő teljes egészében a Jethro Tull Thick As A Brick című albumát. A világkörüli koncertsorozat áprilisban indul, a műsor második részében a napokban megjelent folytatás, a TAAB2 - Whatever Happened To Gerald Bostock? dalai szólnak.

A stílusát a rock, dzsessz, a kelta és az angol népzene különleges elegyéből kialakított Jethro Tull azóta több mint háromezer fellépésen van túl a világ negyven országában, lemezeik több mint 60 millió példányban keltek el. Az együttes 1969-ben fellépett a legendás woodstocki fesztiválon.

Azóta egyszer sem adták elő ezt a műsort teljes egészében, csak részletek hangzottak el belőle a zenekar és Anderson önálló fellépésein. Most újra hallható lesz a teljes mű, méghozzá színházi körülmények között: a programot videobejátszások és vendégzenészek színesítik.

A koncert második része is kapcsolódik a legendás lemezhez, hiszen a nemrég elkészült folytatást, vagyis a Thick As A Brick 2-t fogja Anderson és turnézenekara (David Goodier - basszusgitár, bőgő; John O'Hara - billentyűs hangszerek, tangóharmonika; Florian Ophale - gitár, Scott Hammond - dob, ütőhangszerek) eljátszani. A legutóbbi Jethro Tull-album megjelenése óta majdnem tíz év telt el, a most kiadott új progresszív rockzenei lemez arra keresi a választ, mit csinálhat most, azaz negyven évvel később a már lassan ötvenéves Gerald Bostock.

A Jethro Tull-lal Anderson már hétszer koncertezett Magyarországon: először 1994 augusztusában, a második Sziget fesztiválon, azaz a Eurowoodstockon, legutóbb 2010 júliusában a paksi Gastroblues Fesztiválon. A fuvolás 2006 áprilisában egy kamarazenekarral is fellépett a fővárosban, akkor is a Budapest Kongresszusi Központban.