Bejelentkezés

x
Search & Filters

SPECIAL PROVIDENCE

 
Helyszín: 
Időpont: 
2012. július 11. szerda, 20:00

A zenekar 2004 januárjában alakult azzal a céllal hogy saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus zenét teremtsenek, napjainkra a zenekar a modern instrumentális műfaj egyik legkiemelkedőbb csapata lett Európában és világszerte szerte egyre komolyabb elismeréseket kap. Zenéjük több műfajból merít, forrásaiként a fúziós jazz, jazzrock, progresszív rock/metál és elektronikus zenék és életérzések szolgálnak. Fellépői voltak számtalan neves hazai és külföldi fesztiválnak és klubnak. Koncerteztek Angliában, Franciaországban, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is.

Meghívottjai voltak az első magyarországi Jazz Showcase-nek, koncertjükről az angol Jazzwise magazin kiemelten nyilatkozott. 2007 áprilisában jelent meg első lemezük Space Café címmel a Hunnia Records gondozásában,majd ez év nyarán együtt turnéztak Jeff Andrews (USA) triójával, nagy sikerrel. 2008 decemberében megjelent második lemezük Labyrinth címmel, melynek komoly visszhangja volt a külföldi és a hazai sajtóban és zenei életben egyaránt. Meghívást kaptak a 2009 novemberében megrendezendő Londoni Jazzfesztiválra, amely az egyik legnagyobb zenei esemény a világon.

2010-től az egyik legnagyobb progresszív kiadó , a francia Musea terjeszti a zenekar lemezeit 15 országban. 2010 márciusában megjelent a zenekar első DVD anyaga "Something Special" címmel. Még ebben az évben résztvettek európa egyik legnagyobb progresszív zenei fesztiválján, a Crescendo fesztiválon Franciaországban, hatalmas sikerrel.A zenekar folyamatosan koncertezik Európa szerte, idén meghívást kapott és ellátogat már Japánba és Dél-Amerikába is.

2012 januárjában megjelent a csapat 3. lemeze SOUL ALERT címmel, amely az USA-ban 2 hónapig vezette a Gagliarchives listáját, és világszerte komoly elismeréseket kap!