Bejelentkezés

x
Search & Filters

Abanda22

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2011 novemberében alakult László Gergely énekessel, Hajós Ferenc szólógitárossal, Varga Sándor ritmusgitárossal, Deák András basszusgitárossal és Szabó Máté dobossal. Kezdetben csupán örömzenéléssel, jam-eléssel múlatták az időt.

Az együttes nevének kitalálásával nem foglalkoztak túl sokat. Az Abanda22 név egy rövid poénkodás eredménye lett, és úgy gondolták, ez tökéletesen megfelel addig, amíg nem találnak jobbat. ...nem találtak.

A későbbiekben úgy határoztak, funky dalokat tanulnak, majd billentyűs hiányában ezt az ötletet elvetették és saját dalokon kezdtek dolgozni. A korábbi irányzatokhoz képest meglepő hogy, első saját számuk leginkább a Pearl Jam grunge stílusához hasonlítható. Ezt követő daluk pedig újabb fordulatot hozott a műfajok forgatagában, hisz reagge elemeket is felhasználtak.

Ezek után nem is próbálták „szűkebb” irányzatban meghatározni dalaik mivoltát, egyszerűen úgy gondolják, pop-rock zenekarként működnek.

A megalakulást követő másfél évben leginkább kisebb klubok és két nagyobb rendezvény színpadán kaptak lehetőséget fellépésre.

2013-ban Deák András (basszusgitár) és Varga Sándor (ritmusgitár) is gyermekáldásban részesült, és úgy gondolták, emellett nem erősítik tovább az együttest. Több ember is megfordult a zenekarban, mire létrejött a mai formáció. Előbb Szabadai Csaba (ritmusgitár), majd Takács Gábor basszugitáros csatlakozott, és létrejött a mai „22-es bandája”.

Érkezésükkel a stílus csak kis mértékben változott, viszont hatalmas lendületet kaptak, és a korábbiakhoz képest több feldolgozást készítettek, pl. Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode előadóktól.

 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
László Gergő
ének
Szabadai Csaba
gitár
Hajós Ferenc
gitár
Takács Gábor
basszusgitár
Szabó Máté
dobok