Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alestorm

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

Az Alestorm egy folk metal zenekar a skóciai Perth-ből. Zenéjük jellegzetessége a „kalózos téma”, melynek következtében már „Kalóz metál” együttesnek is hívják őket egy népszerű heavy metal weboldalon. A zenekar Battleheart néven alakult 2004-ben. Két EP kiadása után szerződést kötöttek a Napalm Records-szal 2007-ben, és átnevezték magukat Alestorm-ra. Debütáló albumukat 2008. január 25-én adták ki. Az együttes harmadik albuma, a Through Time, 2011 júniusában jelent meg.

A Battleheart

Az eredetileg kéttagú zenekar Gavin Harper-ből és Christopher Bowes-ból állt, és a Battleheart elkészített egy önálló EP-t 2006 elején. Az együttes a basszgitáros Dani Evans, és a dobos Doug Swierczekfelvételével vált teljessé. A Battleheart első élő műsorát mindössze öt nappal a tagok első találkozása után játszotta.

A Terror on the High Seas volt a második EP, mely még ugyanabban az évben készült el Evans szereplésével, habár a dobok ismét programozottak voltak. Az év vége felé a "Set Sail And Conquer" dal az EP-ről szerepelt a Metal Hammer "Battle Metal V" CD-jén olyan más bandákkal, mint a Týr, a Firewind, a HammerFall és a Blind Guardian.

2006-ban, Evans ritmusgitárra váltott, és Bowes lett a zenekar elsődleges billentyűse a basszgitáros Jason Heeny és az énekes Robin Hellier csatlakozásával, bár Heeny és Hellier mindössze néhány hónap után távozott, arra ösztönözve ezzel Evans-t és Bowes-t, hogy visszatérjenek régi basszusgitáros illetve énekesi pozíciójukba.

2007 elején a dobosr Doug Swierczek kilépett a zenekarból, helyére Ian Wilson került.

A Napalm Records és a névváltoztatás

A Napalm Records-szal kötött szerződés után a zenekar Alestorm-ra változtatta a nevét. A névváltozás a Battlelore-ral való hasonlóságnak volt köszönhető, akik szintén szerződtek a kiadóval. Harmadik albumuk, a Captain Morgan's Revenge, 2008 elején jelent meg. A "Captain Morgan's Revenge" című dal szintén szerepelt a Metal Hammer "Battle Metal VI."-jén.

2008 áprilisában, a "Heavy Metal Pirates" kislemez digitálisan letölthetőként is megjelent. Ian Wilson ideiglenesen elhagyta az Alestorm-ot az év júniusában, mert képtelen volt teljes mértékben elkötelezni magát a zenekar mellett.

Őt ideiglenesen a német Alex Tabisz helyettesítette, mielőtt újra csatlakozott volna a bandához augusztus végén, az Ivory Blacks show idején Glasgow-ban, augusztus.

2008 szeptemberére a gitáros Gavin Harper kilépett az együttesből. Tim Shaw lett Harper helyettese, de egy rövid turnéidőszak után ő is elhagyta a zenekart. A gitáros pozíciójának betöltésére Dani Evans a basszushangszerekről gitárra váltott, és Gareth Murdock a Waylander-ből csatlakozott a basszista pozíciójának helyettesítésére. 2010 márciusában Ian Wilson is kilépett a bandából, és helyére új dobosként Peter Alcorn került. Az Alestorm harmadik albuma, a Back Through Time, az Alcorn első szereplése az Alestorm albumán.
 

Videók

  • Alestorm - Keelhauled
  • Alestorm - Shipwrecked
  • Alestorm - Death Throes Of The Terrorsquid
  • Alestorm - Nancy The Tavern Wench

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Christopher Bowes
ének
billentyűsök
Dani Evans
gitár
vokál
Gareth Murdock
basszusgitár
vokál
Peter Alcorn
dob