Bejelentkezés

x
Search & Filters

Axxis

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

A metalt és kemény rockot játszó német zenekar 1988-ban alakult Bernhard Weiss (gitár, ének), Walter Piesch (gitár, ének), Werner Kleinhaus (basszusgitár) és Richard Michalski (dob) közreműködésével.

Gyorsan szerződést kötöttek az EMI német leányvállalatával, majd a következő évben az Axxis elkészítette a lenyűgöző „Kingdom Of The Night” című debütáló albumát, majd ezt követte az 1990-es „II.” című album, 1991-ben pedig az „Access All Areas” Habár ezek közül egyik sem hozott kiemelkedő sikereket szülőhazájukon kívül, az 1993-as „The Big Thrill” című album az amerikai (egészen pontosan a Philadelphia-i) piacra való betörési kísérletükben mérföldkőnek számított. (A billentyűs Harry Oellers érkezésével együtt az is látszott, hogy nem sokkal ezután a felvétel után a basszusgitáros Kleinhans távozik az együttesből.)

Az Axxis rendíthetetlenül folytatta tovább, mindemellett Európa-szerte turnéztak, és 1995-ben Los Angelesben felvették a „Matters Of Survival” című albumot a neves producerrel, Keith Olsen-nel. Az 1997-es „Voodoo Vibes”-t című albumot egy hosszabb uborkaszezon előzött meg, melyet egy jelentős fordulat tört meg: a régi gitáros, Pietsch a zenekar elhagyása mellett döntött, helyére pedig Guido Wehmeyer került. Az új baszzusgitárost Kuno Niemayer-nek hívták, és már ő is ott volt, amikor az Axxis megalkotta a visszatérésüknek szánt „Back To The Kingdom” című albumot 2000-ben. Azóta a zenekar 2001-ben kiadta az „Eyes Of Darkness” című albumot, illetve 2004-ben a „Time Machine”-t.

A 2006-ban megjelent Paradise In Flames albumukat a 2007-es Doom Of Destiny, majd a 2009-ben napvilágot látott Utopia követte.

Videók

  • Axxis - Dance With The Dead
  • Axxis - Blood Angle

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bernhard Weiß
ének
Harry Oellers
billentyűsök
Rob Schomaker
basszusgitár
Alex Landenburg
dob
Marco Wriedt
gitár