Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bryce Janey

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1986

További képek

Biográfia: 

Bryce Janey 1973-ben született Iowa-ban, karrierje szülővárosában, Marionban kezdődött 13 éves korában. Ekkor lett a Janey’s nevű blues-rock trió tagja, melyben apja, Billy Lee gitározott és - hogy teljes legyen az egyenjogúság - anyja dobolt. A csapat Chicago-tól Los Angeles-ig turnézgatott az Államokban, olyanokkal léptek fel egy színpadon, mint Buddy Guy, Johnny Winter és Koko Taylor. Zenéje alkalmanként átcsap a hard rockos riffelésbe, de ezt nem vesszük rossz néven tőle.

A Janey’s után Bryce szólópályára lépett és kiadta első CD-jét 1996-ban. A lemez Minneapolisban jelent meg, itt kezdett Bryce Janey rendszeresen fellépni a helyi klubokban. Az itt töltött évek alatt még két albummal rukkolt elő, egy koncertlemezzel és a Sweet Baby Jane című alkotással, mindkettőt komoly siker és szakmai elismerés követte. Játékát többek közt Gary Moore-hoz és Joe Bonamassa-hoz hasonlították, és szuperlatívuszokban nyilatkoztak erről a tehetséges zenészről szakmai körökben is.

2001-ben jött ki következő, Bare Wire című lemeze, ebben az évben saját együttesével és az iowa-i The Blue Band-del hosszú turnéra indultak. Fesztiválokon léptek fel olyan előadókkal, mint B-B. King - vele Memphisben, - és a Buddy Guy Legends fesztiválon Chicago-ban. Ezekért a munkákért 2007-ben beiktatták az Iowa Rock and Roll Hall Of Fame tagjai közé.

2010-ben adta ki Blues In My Soul című albumát, melyet már a Grooveyard Records gondozott. Bryce Janey erősen riffelő gitárjátéka, rekedtes hangja és aprólékosan technikás szólói jól társulnak eltalált dallamaihoz. Bryce igen impulzív előadó, mindig hoz valami újat albumain, koncertjein. A saját szerzemények mellett szívesen és avatottan nyúl régi sikerek átdolgozásához is.