Bejelentkezés

x
Search & Filters

Chevromandala Transit Ride

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

Biográfia: 

2013. őszén alakult meg a zenekar, s azóta folyamatosan koncertezik. A zenekar műsora egy hangutazás, mely időrakétával repít a múltba.

A 40-es évek Swing klasszikusaitól, az 50-es, 60-as, 70-es évek Rock'n' Roll és Boogie-Woogie őrületén át, egészen napjaink Rockabilly zúzásáig, gondosan összeválogatott, színes, szélesvásznú dalokkal. Bírod a tempót? A műsorban a fiataloktól az idősebbekig szinte mindenki talál magának kedvencet, és az ütemek a tánc lehetőségét kínálják, amelyet általában a közönségünk nagyon szeret. Rólunk írták:

Koncertbeszámoló, másképp mint régen...

Szokták mondogatni az emberek, hogy " azok a régi szép idők", s néha túl sokáig vagyunk képesek révedezni a múltban. Pedig csak saját magunkon múlik az, hogy a régi, jól eső történéseket újra visszavarázsoljuk.

Az este jól alakult, klubest, és szokásos események, nyugodtan ücsörögtem a kicsi színpadtól közel. Szépen folydogáltak az események a medrükben. Tudtam, hogy aznap fellép egy zenekar, aki -megjegyzem csak időben igaz rájuk-, de szárnybontogatós korszakukban vannak még. No épp az ez iránti érdeklődés az, amely a sok rockzenei év alatt kicsit kiégett bennem. Annyi induló zenekart láttam már, hogy talán összeszámolni sem tudom. Aranyosak, lelkesek, de valahogy nagyon rég láttam már olyat, amire felkaptam a fejem.

Ez az este ebből a szempontból kivétel volt. Felpakoltak. Ami a legérdekesebb a belvárosi helyszínen ahogy haladt előre az idő, egyre több jampi, táncolós jampilányok kezdték megtölteni a helyet, méghozzá olyannyira, hogy levegőre is kimentem néhányszor.

Aztán mikor a beállás után elindultak, akkor jártam úgy, hogy még a szám is tátva maradt. Először azt gondoltam, hogy a szárnyait bontogató rock and roll banda nem ért rá, és fogalmam sincs ők honnan pottyantak ide. Egy zeneileg teljesen profi, már már gyanúsan szuper zene indult, és bár én Elvissel elég elfogult vagyok, de valahogy ő is odakerült. Van egy bizonyos fenntartás bennem az Elvis imitátorokkal szemben, eddig körülbelül egyetlen ilyen volt, akire azt mondtam, hogy igen szívből az, nem pedig az, amely egy anno rég elrontott bulin, mikor az illető azzal állt a színpadra, hogy Elvis most érkezett egy űrhajóval.

A dolog csúcspontja, hogy az énekes srác nem is Elvis imitátor, de valahogy pont úgy festett, mintha a rock and roll régi világa újraéledt volna, s nem csak a közönség, hanem ez a csudajó banda, ezzel az énekessel, néha úgy éreztem, hogy káprázik a szemem. Most vagy az van, hogy az idővel történt valami, s nem is 2014 van, vagy valaki idehozott egy vérprofi zenész csapatot, és egész egyszerűen letette ide közönséggel, s egy Elvis kinézetű sráccal, s nem is tudom. Aztán megkérdeztem s kiderült, hogy nincs az időérzékemmel gond, és valóban a szárnyait bontogató zenekar áll a színpadon. Arra gondoltam, hogy te jó ég, ha ők így nyomják már most, mi lesz belőlük később? S rájöttem. Ők lesznek azok, akikről már fejben álmodtam. Megvalósulni látszott az, hogy a rock and roll mennyire képes mai lenni. S az is, hogy igenis nem egy múltbéli hakni és varázslat ez az egész, csupán ők zenészként lettek a rock and roll kiválasztottjai erre a feladatra, és még rengeteg beteljesülésre váró feladatuk van.

A Chevromandala Transit Ride egy autentikus amerikai rock and roll zenét játszó zenekar, Elvis, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins valamint más nagy korszakos előadók számaival a repertoárban. Repüljünk vissza időgéppel a csillogó bakelitlemezek és pöttyös szoknyák időszakába, amikor a pepita kockás padlón a wurlitzerből a Blue Suede Shoes üvöltött az őrületig!
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Andorai Péter
ének
gitár
Herczeg Rudolf
dob
Címkék: 
Chevromandala Transit Ride